MİLLETE KÜFRET.. KÖŞKLERDE YAŞA!..

Paşa Köşkü’nün şüpheli bir şekilde kül olmasının ardından Cengiz’in aslına sadık kalınarak yapılacağını açıkladığı köşk inşaatına bir de “setaltı otopark” eklendi

15 Şubat 2017 Çarşamba 12:26
MİLLETE KÜFRET.. KÖŞKLERDE YAŞA!..

17 Aralık yolsuzluk operasyonu döneminde kamuoyunda en tartışma yaratan isimlerinden biri olan İşadamı Mehmet Cengiz’e ait Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun içerisinde inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Korunun içindeki Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün şüpheli bir şekilde kül olmasının ardından Cengiz’in aslına sadık kalınarak yapılacağını açıkladığı köşk inşaatına bir de “setaltı otopark” eklendi. Koru ve köşk Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde kalıyor.

Üsküdar’daki 81 dönümlük arazi üzerinde 3 bin ağacın bulunduğu Fethi Paşa Korusu’nda yer alan Hüseyin Avni Paşa Köşkü, 2002 yılında “yıkılmadan korunması gereken 1. sınıf kültür varlığı” olarak tescillendi. Cumhuriyet, 2009 yılında TMSF tarafından satılığa çıkarılan koruyu ve köşkü, Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’in satın aldığını kamuoyuna duyurmuştu. Köşkü restore etmek için 2014 yılında koruma kuruluna başvurulduğu sırada tarihi yapı şüpheli şekilde çıkan yangında küle döndü. Tartışmalı şekilde başlayan inşaat için 19 Mart 2015 tarihinde “müze ve kütüphane” yapılmak üzere yapı ruhsatı düzenlendi. İnşaat sırasında Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün sahil yoluna cephesi olan tarihi bahçe duvarı ve yeşil örtü yok edildi.

Mehmet Cengiz koru ve köşkün bulunduğu araziye şimdi de otopark yapılmasını teklif etti. Koru, Boğaziçi öngörünümünde yer aldığı için İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, 2 Ocak günü “setaltı otopark projesi” için izin başvurusunu iletti. 81 dönümlük koruya yapılacak otoparkla ilgili başvuruyu İstanbul 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun gündemine 19 Ocak 2017 tarihinde geldi. Komisyonun kararının önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

Setaltı otopark nedir?

Yükseklik farkı olan arazilerde 2 metreye kadar kazılarak yapılan otoparklardır. Otoparkların girişi ve çıkışı dışarıdan görünebilir fakat otoparkın üzeri doğal zeminle örtülür. (Kaynak:Cumhuriyet)

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol