Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı için öne çıkan isimleri yazdı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in elinin güçlendiğini dile getiren Selvi, Akşener’in aday olmaması durumunda yerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu önerebileceğini iddia etti.

05 Eylül 2020 Cumartesi 07:05
Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı için elinin güçlendiğini ifade ederken, Akşener’in aday olmayı tercih etmemesi durumunda ittifakın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu önerebileceğini yazdı.

Metropoll’ün son anketi üzerinden değerlendirmede bulunan Selvi, “Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda önemli bir açıklama Meral Akşener’den geldi. Akşener, “Cumhurbaşkanı olacağım diye Türkiye’nin önünü tıkamam” dedi. Akşener, geçen seçimde tek başına aday olmuştu ama bu kez yeniden tek başına aday olmayacağı sinyalini veriyor.” dedi.

“AKŞENER İMAMOĞLU’NU ÖNEREBİLİR”
Öte yandan “MHP Lideri Bahçeli’nin “Evine dön” çağrısına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da güçlü bir şekilde destek vermesiyle Meral Akşener’in eli çok güçlendi.” diyen Abdulkadir Selvi, yazısına şöyle devam etti:

“Kılıçdaroğlu’nun günlünde yatan aslan Abdullah Gül gibi görünüyor ama Akşener kendisi olmazsa Ekrem İmamoğlu’nu önerebilir. Bu yönde duyumlarım var. Gül, denklem dışına çıkarken Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Meral Akşener isimleri önplana çıkmaya başladı.”

‘ELBETTE ÇOK İSTERİM’
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir programda cumhurbaşkanlığı adaylığı ilgili soruya “Cumhurbaşkanı adayı olmayı elbette çok isterim. Çok iyi işler yapacağımıza da inanıyorum, bu başka bir şey. Cumhurbaşkanlığı konusuna gelinceye kadar çok zaman var, ne zaman seçim olacağını bilmiyoruz. Millet İttifakı’nın bir paçasıyız. Karşılıklı konuşulacak bir şey. Ama şunu söyleyeyim, cumhurbaşkanı olacağım diye Türkiye’nin geleceği ile oynamayacağım” yanıtını verdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.09.2020 07:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol