METEOROLOJİ'DEN FLAŞ UYARI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle yağışlarınkar yağışına dönüşmesinin beklendiğini duyurdu.

01 Kasım 2016 Salı 02:28
METEOROLOJİ'DEN FLAŞ UYARI!

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, çoğu yerde mevsimin ilk kar yağışı olacağı belirtilerek, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar yağışı uyarısı, şöyle: "Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle yağışların; bu akşam saatlerinde Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, yarın Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam etmesi tahmin edilmektedir. Çoğu yerde mevsimin ilk kar yağışı olacağından meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir."

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısı için çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli olması beklenen yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde meydana gelebileceği belirtilerek, şöyle denildi: "Yağışların; bu gece ve yarın sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'in doğusu (Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş) ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında (Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa) çok kuvvetli sağanak yağış şeklinde meydana gelmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir."

ZİRAİ DON UYARISI
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle, yurdun bazı bölgelerinde, zirai faaliyet ve seracılıkla uğraşanları zirai don olayına karşı uyardı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, zirai don için bu gece ve yarın sabah saatlerine dikkat edilmesi gerektiği belirtilerek, şöyle denildi: "Yurdumuzu etkisi altına alan Karadeniz üzerinde gelen soğuk hava dalgası nedeniyle, bu gece ve yarın sabah saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu, Göller Yöresi ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde hafif zirai don olayı; yarın gece ve Çarşamba sabah saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da hafif yer yer orta kuvvette; Çarşamba gecesi ve perşembe sabah saatlerinde ise Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da hafif, İç Anadolu'nun ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli don olayı beklenmektedir. Zirai faaliyet ve seracılıkla uğraşan vatandaşlarımızın zirai don olayına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir."

KAR KAPIYA DAYANDI, BOLU KARA TESLİM OLDU

Bolu'da etkili kar yağışı nedeniyle Bolu-Seben karayolunda sürücüler zor anlar yaşadı.

Doğal güzellikleri ile ilgi gören ve sonbaharda sararan  Abant ve  Gölcük Tabiat ile Yedigöller Mili parkları yavaş yavaş beyaz örtüye bürünürken,  Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da da kar yağışı etkisini  artırdı. Kayak merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.
 
Bolu-Seben karayolunda yolculuk yapan sürücüler ise zor anlar yaşadı.  Kar ve buzlanma nedeniyle araçları kayan bazı sürücüler, zincir takarak yollarına  devam edebildi.
 
Bolu'nun Gerede ilçesinde de etkili kar yağışı nedeniyle D-100  Karayolu ve TEM Otoyolu'nun Yeniçağa, Gerede ve Cankurtaran mevkilerinde  sürücüler zorlandı.
 
Sonbahar ve kış renkleri bir arada
 
Öte yandan, kente 15 kilometre uzaklıktaki Gölcük Tabiat Parkı'nın  yüksek kesimlerinde beyaza bürünen çam ağaçları ile iç kesimdeki değişik tür ve  çeşitteki ağaçların sarı yaprakları görsel şölen oluşturdu.
 
Gölcük'e İstanbul'dan gelen Aybüke Kahyaoğlu, "Buraya ilk defa geldim,  çok güzel ama hava biraz soğuk. Herkesin buraya gelmesini isterim." dedi.
 
Banu Poyraz ise İstanbul'un kalabalık ortamından kaçmak için buraya  geldiklerini dile getirerek, "Çok güzel bir yer. Havası çok temiz. Burası kar  yağışı ile daha güzel olmuş." diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol