MENDERES YANLIŞ MI TEDAVİ EDİLDİ!

Aydın Menderes için Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Törene Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan da katıldı. "Yanlış tedavi yapıldı" iddialarına Sağlık Bakanı Akdağ, şu yanıtı verdi.

25 Aralık 2011 Pazar 17:17
MENDERES YANLIŞ MI TEDAVİ EDİLDİ!

 Aydın Menderes, Fatih Camisi'ndeki törenin ardından Topkapı'daki anıt mezarda babası Adnan Menderes'in yanına defnedildi.

 
Siyasetçilerin yanı sıra kalabalık bir halk topluluğu da Fatih Camisi'ndeki cenaze namazına katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Aydın Menderes'in cenaze namazında saf tuttu. Törene Egemen Bağış ve Hayati Yazıcı gibi bakanların yanı sıra eski bakanlar Köksal Toptan ve Kürşat Tüzmen katıldı.
TÖRENE ÇİLLER DE KATILDI...
Eski başbakanlardan Tansu Çiller de cenaze törenine katılanlar arasında yer aldı. Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ve Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da Aydın Menderes'i son yolculuğunda yalnız bırakmayan siyasetçilerden.
Menderes'in cenazesi, Atatürk Havalimanı'ndan konvoy eşliğindeki cenaze aracıyla Fatih Camisi'ne getirildi. Menderes'in Türk bayrağına sarılı tabutu, cami avlusundaki musalla taşına bırakıldı.
Menderes'in cenazesinin önüne büyük boyutta bir fotoğrafı da yerleştirildi. Tabutun başında iki polis nöbet tutu.
TALEP OLURSA BAKARIZ...
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aydın Menderes'e yanlış teşhis konulduğu ve yanlış tedavi uygulandığı yönündeki iddialarla ilgili olarak, ''Ailenin talebi olursa inceleme yaparız'' dedi.
Bakan Akdağ, Ümran Menderes'in "yanlış teşhis konuldu, yanlış tedavi yapıldı" yönündeki açıklaması hakkında şu açıklamayı yaptı: ''Biliyorsunuz Sayın Aydın Menderes 34 gün Ankara Atatürk Araştırma Hastanesinde yattı. Oraya geldiği günden itibaren nakli sırasında eşi Ümran Hanım beni aramıştı. Naklini gerçekleştirdik. Oraya gelişinden itibaren arkadaşlarımız büyük bir itinayla tedavisini gerçekleştirdiler. Aile de yapılan hizmetten çok mutlu oldu. Rahmetli uzun süredir nörolojik açıdan bazı problemler yaşıyordu. Bunların tabii diğer hastalara göre tedavisi daha zordur. Kısa bir süre önce özel bir hastanede kalmıştı. Zannediyorum ifadeleri oradaki teşhisle alakalı. Ama o özel hastaneyle ilgili bir şey söylersem hastaneye haksızlık etmiş oluruz. Sonuçta çok iyi bir tedavi aldı, yoğun bakım hizmeti aldı.
ÖZEL UÇAKLA GETİRİLDİ 
Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in cenazesi, THY'ye ait özel bir uçakla saat 08.00'de İstanbul'a gönderildi.
Menderes'in cenazesi, ailesi tarafından Atatürk Eğitim ve Araştırma Eğitim Hastanesi morgundan saat 06.35'te alındı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracına konulan Menderes'in naaşı, çevre yolu güzergahından Esenboğa Havalimanı'na götürüldü.
Başbakanlık koruma ekibinin de eşlik ettiği cenaze aracının geçiş güzergahında trafik polisleri de görev yaptı.
Menderes'in cenazesi, havalimanında THY'ye ait özel bir uçağa nakledildi. Uçak, saat 08.00'de İstanbul'a hareket etti. Uçakla, Mehderes'in ailesinin yanısıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek de İstanbul'a gitti. 

ntvmsnbc





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol