MARDİN'DE HAİN PUSU: 3 ŞEHİT DAHA!

MARDİN'de köyde veda yemeğinden dönüyorlardı...

24 Temmuz 2011 Pazar 13:25
MARDİN'DE HAİN PUSU: 3 ŞEHİT DAHA!

 MARDİN'in Ömerli ilçesine bağlı İkipınar Köyü'nde görev yaptıkları jandarma karakoluna dönen askerlere PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 2 astsubay ile 1 uzman çavuş şehit oldu. Kaçan teröristleri ele geçirmek amacıyla bölgede operasyon başlatılılırken, şehit askerlerin cenazeleri otopsi için Diyarbakır'a getirildi. Şehit 3 asker için uğurlama töreni yapılacak.

Hain saldırı, dün saat 23.40 sıralarında meydana geldi. Ömerli İlçesi'ne bağlı İkipınar Köyü Jandarma Karakolu'nda görevli Astsubay Başçavuş Erhan Gül, Astsubay Başçavuş Sadık Güllü ile Uzman Çavuş Ali Öztürk, köyde bulunan gittikleri bir korucunun evinde yemek yedikten sonra köydeki tepede bulunan karakola dönerken, PKK'lı teröristlerin kurduğu pusuya düştü. Çapraz ateşe tutulan Gaziantep'in Nurdağı İlçesi nüfusuna kayıtlı Astsubay Başçavuş Erhan Gül, Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Astsubay Başçavuş Sadık Güllü ve Gaziantep merkez nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Ali Öztürk, şehit oldu. Saldırıdan sonra bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı.

Şehit astsubaylar ve uzman çavuşun cenazeleri otopsi için Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehit askerler için Diyarbakır'da bugün uğurlama töreni yapılacağı belirtildi.

VEDA ZİYARETİNDEN DÖNÜYORLARDI

Ömerli ilçesine bağlı İkipınar köyünde dün gece 2'si Astsubay 3 askerin şehit edilmesi ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Saldırıda şehit olan ve köydeki karakolda görevli olan Astsubay Başçavuş Erhan Gül' ün tayininin çıktığı ve köydeki bir eve 2 arkadaşı ile vedalaşmaya gittiği, daha sonra köyün hakim tepesinde bulunan Jandarma karakoluna araç ile dönerken PKK' lıların pususuna düşüp şehit oldukları belirtildi. 3 askerin şehit edilmesinden sonra İkipınar köyüne giriş ve çıkışlar yasaklanırken, köyün yaklaşık 4 kilometre dışına kontrol noktası kuran askerler, Cumhuriyet savcılığının yazısı nedeniyle basın mensupları da köye sokmadı. Saldırıdan sonra saldırıyı gerçekleştiren PKK' lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede köy korucuların da katıldığı geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol