"MAL, MÜLK SAHİPLERİ KURAN'DAN HOŞNUT DEĞİL"

İlahiyatçı İhsan Eliaçık hoca, günümüzde mal, mülk sahibi ya da ihtiyaçtan fazlasına sahip olan şeklinde tanımlanan birçok zenginin, Kuran ayetlerinden hoşnut olmadığını belirterek, " Kuran, ihtiyaçtan fazlasını vereceksin diyor. Bahçe sahiplerini ağır şekilde eleştiriyor. Bunu söylediğim için de adam bana 'Ne olur bunlar Kuran'da yok de diyor. Ben bunları uyduruyorum de diyor" dedi.

14 Kasım 2013 Perşembe 13:34

 Bugünkü Dünya'ya Ebu Leheb sisteminin hakim olduğunu, Kuran'ın Ebu Leheb için 'İki eli kurusun, zaten kurudu da' sözlerinin yanlış anlaşıldığını kaydeden Eliaçık hoca, " Bunu okuyanlar iyi peki ama eğer bugün küresel sömürü düzeni devam ediyorsa Ebu Leheb'in elleri nasıl kurumuş oluyor diye soruyorlar. Ebu Leheb'in düzeni bugün çok daha şiddetlice devam ediyor.  Peygamberimiz geliyor ve böyle söylenmesi isteniyor. Peygamberimiz de insanlara Mekke sokaklarında haykırıyor. Bugün de eğer sen bunları bir çığlığa, haykrışa, mücadeleye dönüştürmezsen yıkılmaz bu düzen. Kuran'da var diye, yazıyor diye yıkılmaz. Bu ayetleri hayata geçirmemize bağlı. Mücadele vermiyorsan yıkamazsın. Küresel Ebu Leheb'in pençesi altında kıvarnıyor insanlar ama bunu dahi bilmiyorlar. Yoksul dindara bile anlatamıyoruz bu durumu. Konferans veriyorum, bahçe sahipleri kıssasını anlatıyorum, vereceksiniz diyorum, ihtiyaç sahipleri ile paylaşacaksınız diyorum adam bunu sefalet içinde yaşayalım şeklinde anlıyor. İhtiyaçtan fazla biriktirenler bu adam bize dilenmeyi tavsiye ediyor şeklinde kara propaganda yapıyor. 'Bunlar senin uydurmaların değil mi, Kuran'da olmayan şeyler değil mi, n'olursun bunlar Kuran'da yok de' diyor. İstiyor ki Kuran alışageldiği üzere sırat köprüsünü anlatsın, Cinleri, perileri anlatsın. Benim söylediklerim bu yüzden rahatsız ediyor. Ama biz bu kitabı mezarlık kitabı olmaktan kurtaracağız. Paranın, malın, mülkün olduğu yerde çatır, çatır okunmasını sağlayacağız. Bana kızacaklar belki ama kızsınlar umrumda bile değil" diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.11.2013 13:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
nalan aydın bayhun 2013-11-14 13:50:31

Insallah tum inanlar anadilde kuran okur ve anlarlar

Avatar
Sinasi Kara 2013-11-14 14:15:51

sn. eliacik'
deistler toplumun neredeyse %10 ununolusturdu. bilgi toplumuna gidildikce bu oran artiyor. siz bilmeden onlarin ekmegine yag suruyorsunuz.