LANET OLSUN TÜM HAİNLERE!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında 13 asker şehit oldu 7 asker yaralandı

14 Temmuz 2011 Perşembe 18:59
LANET OLSUN TÜM HAİNLERE!

 DİYARBAKIR'ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında bugün öğle saatlerinde arama yapan askerler pusuya düşürüldü; 3'ü uzman erbaş, 10'u er olmak üzere 13 asker şehit oldu. 2'si ağır 7 askerin yaralandığı çatışmada 5 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.

Geçen cumartesi günü kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kurtarılması için başlatılan operasyon kapsamında, Silvan İlçesi'nin Dolapdere ve Kulp İlçesi'nin Küplü köyleri arasında arama tarama faaliyetinde bulunan Silvan Komando Taburu timleri pusuya düşürüldü. Askerlerin öğle yemeği için mola verdikleri sırada birkaç noktadan saldırıya geçen kalabalık terörist grubunun ağır silahlarla açtığı ilk ateşle 3 uzman erbaş ve 10 er şehit düştü. 2'si ağır 7 asker de yaralandı.

Timde bulunan askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 5 terörist ölü ele geçirildi. 

Teröristler yangın çıkararak kaçmaya çalışırken, bölgeye Diyarbakır başta olmak çevreden takviye birlikler gönderilerek büyük bir operasyon başlatıldı. Helikopterlerin hava desteği verdiği operasyon devam ediyor.

Teröristlerin saldırısında yaralanan 7 asker, helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Aynı bölgede geçen cumartese gecesi Diyarbakır- Bingöl Karayolu'nu kesen teröristler, astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuş Zihni Koç ve sağlık teknisyeni Aytekin Turhan Uz silah zoruyla kaçırmıştı. PKK'nın 1978 yılında kurulduğu Fis Ovası'nda meydana gelen bu olayda kaçırılan 3 görevliyi kurtarmak için bölgede başlatılan operasyonlar da devam ediyor.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol