KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Marmara'nın kuzeydoğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunuldu.

27 Ocak 2012 Cuma 16:25
KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI
Meteoroloji'den yapılan açıklamada kar yağışının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Rize, Artvin ve Hopa ile öğle saatlerine kadar, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Balıkesir'in Bandırma ilçesi, Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan diğer bir açıklamada ise, karın yanında bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısında bulunuldu. Rüzgarın; Marmara, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı (Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars,Tunceli, Malatya, Elazığ) ile Sivas, Kayseri , Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi. Açıklamada, vatandaşların bu nedenle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği de ifade edildi.
İSTANBUL'DA KÖPRÜLERDE BUZ SARKITLARI OLUŞTU 
Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı, İstanbul'da da gece boyunca devam etti. İstanbul'un genelinde etkisini attırarak süren kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Ana yollarda kar küreme çalışmalarının hemen ardından kuvvetli kar yağışı yeniden yolu kar tabakasının altında bıraktı. Belediye ekipleri yollarda sürekli olarak kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Anayollarda büyük sorunlar yaşanmazken, bazı ara sokaklar ve yan yollarda araçlar ilerleyemedi. Köprülerde yaklaşık 25 santimetre uzunluğunda buz sarkıtları oluştu.

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol