KUTUP SOĞUKLARI BAŞLIYOR!..

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü kuvvetli sağnak yağış ve kutup soğuğu uyarısı yaptı.

19 Kasım 2017 Pazar 23:43
KUTUP SOĞUKLARI BAŞLIYOR!..

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'da bugün öğleden sonra başlayarak, yarın gece saatlerine kadar sürmesi beklenen kuvvetli sağanak yağışlara karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Bu hafta sıcaklıkların tüm yurtta mevsim normallerinin altına düşeceğini belirten meteoroloji uzmanı Abdullah Kahraman ise İstanbul için, "Sıcaklıklar hissedilir derecede azalacak. Salı sabahı şehir merkezi 6-7 dereceyi görebilir" uyarısında bulundu.

19 Mayıs Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kahraman, "Doğu Avrupa'dan Balkanlar'a, oradan da Türkiye'ye sarkacak kutupsal hava kütlesi ile birlikte bu hafta sıcaklıklar tüm yurtta mevsim normallerinin altına düşüyor" dedi.

Pek çok bölge için sezonun şimdiye kadarki en soğuk havasının yaşanacağını belirterek Kahraman, "Kış lastikleri kullanılacak bir hava, insanları kapalı mekanlara kapatacak, salgın hastalıkları artırabilecek bir hava" uyarısında bulundu.

'HEMEN HER YER KAR GÖRECEK'

Soğuk hava kütlesiyle beraber yağışın da geleceğini belirten Kahraman, "Kıyılar, batı bölgeler ve güneydoğu hariç hemen her yer kar görecek. Yağış miktarı Iç Anadolu ve kısmen Ege'de az, Marmara, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da mevcut kuraklığı kıracak kadar olmasa da fazla. Karadeniz ve Akdeniz kıyılarında rüzgar zaman zaman kuvvetli. Bu soğuk ve yağışlı havanın ardından ise bir müddet kuru bir döneme giriyoruz. Ay sonunda sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi muhtemel" açıklamasını yaptı.

'İSTANBUL'DA 6-7 DERECE GÖRÜLEBİLİR'

İstanbul'da bu gece baslayacak yağmurun salı günü ilk saatlere kadar aralıklı olarak süreceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kahraman, "Sıcaklıklar hissedilir derecede azalacak. Salı sabahı şehir merkezi 6-7 dereceyi görebilir" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.11.2017 00:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol