Kur'an'ın Türkçe Meali Yasaklandı!

Türkiye’nin en eski Kuran meal-i sitelerinden biri olan kuranmeali.org’a erişim engeli geldi.

19 Ocak 2019 Cumartesi 00:09

Yeni yasaya nedeniyle, Diyanet İşleri Başkanlığı tüm dinle alakalı bilgileri tek elden kontrol etme yetkisine ulaştı. Bu nedenle siteler de buna dahil.

Semavi din İslam’ın kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerim’in Türkçe meallerinin yer aldığı kuranmeali.org sitesi Ankara 3. Sulh ve Ceza Mahkemesi tarafından erişime engellendi.

Ekşi Sözlük’te ise sitenin yasaklanması yazarlar tarafından tepkiyle karşılandı.

2010’da TBMM’de çıkan yasaya göre Diyanet İşleri Başkanlığı’na dolaylı olarak internet sitelerini kapatma yetkisi verilmişti.

'KUR'AN ARAPÇA OKUNMALI'
Öte yandan uzun süredir etkin dini yapılarda Kur'an'ın bizzat Arapça okunması gerektiği ya da bunu bilenlerin bilmeyenlere anlatma yoluyla aktarması gerektiği yönünde propagandalar mevcuttu. Bu yapının söz sahipleri, Kur'an'ın doğru anlaşılmasında en önemli alt yapılardan birinin sünnet olduğunu da öne sürerek, " Sünnet iyi bilinmeden Kur'an anlaşılmaz. Nüzul sebepleri, fakih sahabilerin anlayışı da sünnet bilgisi kadar önemlidir. Kur’an-ı kerimi tam olarak yalnız Resulullah anlamıştır. Çünkü muhatabı Odur. Kur’an Ona gelmiştir. Ondan başkası tam anlayamaz" şeklinde görüş belirtiyorlardı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.01.2019 14:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Semra Örscek 2019-01-19 11:18:13

Kuranï Kerim gibi mukaddes emanetlerin mealleri Resmi bilir kisiler tarafindan tastik edilip satilmasi icab etmez mi...