KUR'AN'IN 'BEKLEYİN' DEDİĞİ 3 ŞEY NE?

İhsan Eliaçık hoca, dini argüman olarak kullanılan rivayetlerin tamamının reddedilmesi gerektiğini belirterek, " Asgari 200 bin, azami 1.5 milyon uydurma rivayet vardır ve hepsi de piyasada dolaşmaktadır. Tereddütsüz hepsi reddedilmelidir" dedi.

22 Ağustos 2014 Cuma 12:13
KUR'AN'IN 'BEKLEYİN' DEDİĞİ 3 ŞEY NE?

 Eliaçık hoca, tüm bu rivayetlere karşın Kur'an'ın insanlara 'sadece üç şeyi bekleyin' dediğini belirterek, şunları söyledi: " Kur’an’ın “İleride şunlar olacak, bekleyin” dediği şey nedir? Üç şey: 1- Ölüm 2- Afet 3- Kıyamet! Bütün Kur’an bunlara dair uyarılarla dolu…

Açın herhangi bir yerinden bir kaç sayfa okuyun, göreceksiniz. Bunun dışında beklenecek hiç bir şey yok! Ne mehdi gelecek, ne İsa inecek, ne mesih zuhur edecek! Bunların hepsi Kur’an öncesi eski dünya eskatolojilerinde kalmış çaresiz, zavallı, boş beklentilerdir.
Aslında bu tür rivayetleri “Mehdi Kur’an’dır”, “Her Müslüman mehdidir”, “İsa’nın ruhu geri dönecek, davası hakim olacak” vs. şeklinde “tevil” ederek yorumlamak da mümkün.
Fakat ben bu yoldan kazançlı çıkanın yine pusuya yatmış bekleyen ve halkı aldatmayı meslek haline getirmiş din simsarları olacağı kanaatindeyim. Asıl böyle yapılınca onlara prim verilmiş olacaktır. Bu nedenle tereddütsüz hepsi reddedilmelidir. Bunun hesabını hem dünyada hem de ahirette vermeye hazırım. Bu kadar kesin, aslı yok bunların!
Peki, elde Kur’an gibi bir “bürhan-ı hakikat” varken, bu kitabın bağlıları olduğunu iddia eden Müslümanlar dahi, nasıl oluyor da hala mehdi, mesih veya nuzul-i İsa beklentilerine inanabiliyor? İşte cevabı : “Ey Rabbim, benim halkım bu Kur’an’ı mehcur bıraktı” (terketti/bir kenara attı/uzaklaştı)“ (Fussilet; 30).

Yani: En güzel hadis (ahsenu’l-hadis) Kur’an iken uydurma hadislerin peşine düştü. Uydurma rivayetler yoluyla eski dünya dinlerinin boş inançlarını 200 bin uydurma rivayet yoluyla yeniden dinine soktu. Senin dinini tersyüz edip iyiyi kötüden, gerçeği kurgudan ayıran Furkan’ı terketti. Akif’in tabirleriyle “Nebiye atf ile binlerce herze uydurdu/Yıktı din-i mubini de yeni bir din kurdu...”

Usül ulemasının defalarca söylediği gibi bende yineliyorum: Gelecekten/ğaybtan haber veren, bir kişiyi veya kesimi yeren, diğer bir kişiyi veya kesimi öven, Kur’an’ın vurgusu, teması ve söylemi dışında vurgular, temalar ve söylemler içeren tüm hadisler uydurmadır, batıldır! Böyle asgari 200 bin, azami 1.5 milyon uydurma rivayet vardır ve hepsi de piyasada dolaşmaktadır. Muhammed’in getirdiği din bu yolla tersyüz edilmiş, yerine Ehl-i Kitap dinine benzer yeni bir din kurulmuştur.
Kanımca mevzu (uydurma) rivayetler konusu İslam’ı yıkan üç şeyden birisidir (bkz. “İslam’ı yıkan üç şey“ başlıklı makale).
Hz. Peygamber’in Kur’an dışındaki nasihatlerini derleseniz en fazla 500 rivayeti geçmez. Bunlar da daha çok ahlak, ibadet, doğruluk, dürüstlük, merhamet, adalet vb. etrafında döner. Kur’an’ın ana söylemini doğrular nitelikte ve onunla direk irtibatlıdır. Bunlar dahi Hz. Peygamberin emri veya tevsiyesi üzerine değil; sahabelerin kendiliğinden tuttuğu notlardan ortaya çıkmıştır. Dini değil; sosyolojik değere haizdir. Dini değer ifade eden tek şey Allah’ın kitabı Kur’an’dır. Çünkü Allah bizi kendi kitabından hesaba çekecektir. Buhari’nin veya Ebu Davud’un kitabından değil. “Dini değer“ derken bunu kastediyorum..." (Ey Halkım Soyle/ihsaneliacik.com)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.08.2014 12:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
gurhan coşkunsoy 2014-08-22 13:34:34

kesinlikle,ihsan hocama katiliyorum,yorumlari,müthiş ben zevkle ve heyecanla takip ediyorum,ve bakıyorum bizlere ne masallar anlatmışlar bizlerde (din)lemişiz.......

Avatar
Kamer 2014-08-22 18:34:46

Haca efendi dediğin gibi hadisler uydurmaysa namazı nasıl kılacak bu milet nasıl kılınacağını söylemez Kur'an artı orucu tut der kaç gün nasıl tutulur söylemez hadis beş vakit namaz der Kur'an 3 vakit hayırlıdır ibadet et der hangisi doğru her kafadan bir vesvese çıkıyor iyisimi mileti kandırma ya de Kuran'ı değiştirdiler yada sus haşa Allah eksikmi bildirdi Kuran'ı namazı kıl diyor ama nasıl kaç vakit gangi saatler kılınacağını söylemiyor bu beye benziyor biliyormusun hoca efendi ne halin vasa gör ben bilmem kılderim nasıl kılacağını uydurma hadislerde öğren veya Cook'da tın
Bunlarıda acıklıyı ver hoca efendi kendin seçip kafanda kurguluyarak
Milete yedirmeye çalıştığın naneye benzemez bu su allerim cevap ver

Avatar
Sabri Şengün 2014-08-22 19:09:14

Hz. Peygamberin ölümünden 200yıl sonra toplanan hadislerin güvenilirliği mümkün değildir. Hele o devrin teknolojisiyle bu hiç mümkün değildir.
Üstelik peygamberin kendileri hadis toplamayı yasaklamıştır. Bugün muhaddis dediğimiz kişiler peygamber emrine karşı gelmişlerdir.

Avatar
Ercan Ergün 2014-08-22 13:39:03

Hocam kisaca gökten Yûce Allahin indirdikleri son peygamberle bitti kuranla tamamlandi inecek bisey kalmadi diyebiliriz affiniza siginarak dogrumudur biz yasamimizi düzgun yasayalim iyi ve ahlakli olalim

Avatar
mualla 2014-08-22 13:48:01

servet/saltanat/şehvet dini olan emevi dinine karşı gerçek islâm dini....bu savaş uzun ve yorucu görünüyor..

Avatar
cretase 2014-08-23 11:32:47

arapların konuştuğu dil kurandan o kadar uzak ki ana dili arapça olan bile kuranı tam anlayamıyor...yani kuranı anlamamız için gereken her şey dünyada mevcut...zaten şamanizm islamın içine sokulmuş, emevilerin dini de islamla bütünleştirilerek ortaya karışık islam benzeri bir din çıkmış...namaz kılan, yalan söylemeyen, alkol içmeyen, dürüstlükten ödün vermeyen, kul hakkı yemeyen bir insan olalım bırakın teferruat geri kalsın...biz türkler domuza haram deyip, alkolü su gibi içen bir milletiz...

Avatar
M.Ersin Ergin 2014-08-23 15:00:04

Son zamanlarda, Hz.İsa ve Tevrat-İncil üzerinden İslamiyete ve Kur'an'a eş değer kısımlar bulunup, Hz İsa'yı merkeze oturtan yorumlar ve yazılar sosyal medyada fazlaca dolaşıyor. Hazır Müslümanlar eşkıyalık edip, Allahuekber diyerek diğer Müslümanları öldürürken, ortalık toz duman iken, bu ve benzeri sözde araştırmalarla yeni bir din yaratılmak isteniyor adeta.. Dikkatli olmak lâzım, vesselam. diğer taraftan Müslümanın Müslümanı kırmasına nedense bizdeki dini cemaatler ve tarikatlerin pek sesi çıkmıyor, her ne hikmetse..Varsa yoksa Gazze ve İsrail katliamı.. Böyle yapmakla birilerinin ekmeğine yağ sürmüyormuyuz??

Avatar
cretase 2014-08-23 11:44:15

düzeltme: kuranı anlamamamız için gereken herşey ingilizler tarafından kurgulanmış...aksini iddia edenle tartışırım...