'KUR'AN NE SÖYLÜYOR BUNLAR NE YAPIYOR?'

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, " Dine bak dine. Dinlerin şahına bak. Böyle bir din var mı? Teşhir ediyorum bu dini. Kur'an ne söylüyor bunlar ne yapıyor?" diye sordu.

22 Aralık 2014 Pazartesi 12:42
'KUR'AN NE SÖYLÜYOR BUNLAR NE YAPIYOR?'

Birilerinin Emevi uydurmaları ile kurtuluşun davranışları kapsamadığını empoze edip durduğunu kaydeden Eliaçık hoca, 'Gerçek hiçte böyle değil' dedi. İşte o açıklamalar:

 " Açın herhangi bir hadis kitabını okuyun. Sahih Buhari'de çeşitli hadisler var. Mesela deniliyor ki, 'iki vakit arasında günah işlersen yani sabahtan öğlene kadar her ne günah işlersen öğle namazını kıldığın an hepsi affolur.'


Öğle ile ikindi arası işlediğin günahlar ikindiyi kıldığın an affolur deniyor. Bu günlük kurtuluş.

Cuma namazına gidersen oradaki iki rekat bütün günahlarını affeder. Ne halt işlersen işle hafta boyunca Cuma'ya gittiysen affolur diyor. Bu da haftalık kurtuluş.

Dine bak dine. Dinlerin şahına bak. Böyle bir din var mı? Teşhir ediyorum Emevi dinini. Kur'an ne söylüyor bunlar ne yapıyor?

Bu da yetmedi yılda bir defa Hacca gidersen hacı olduğun andan itibaren o yıl boyunca işlediğin bütün günahlar silinir. Bu da yıllık kurtuluş. Koca koca hadisler var. Ama birisi hariç. Kul hakkı hariç Hacca gidenin bütün günahları silinir deniyor. Ama biraz zorlayınca karşınıza şu çıkıyor.

Arafat'a çıkarsan o da silinir deniyor.

Çal, çırp, çiçeği ez, hayvanı kes, cinayet işle ne yaparsan yap püru pak olursun.

Bunu da yapmadın yine de kolayı var git bir şeyh bul, ona uy, o sana şefaat edecek ve seni kurtaracaktır.

Yahu önce sen kendini kurtar. O gün şefaat yalnız ve yalnız Allah'ındır. Kur'an'a göre Peygamberlerin bile şefaat yetkisi yoktur. Şehitlerin de yoktur, Salihlerin de yoktur. Dünya'da kodamanlara müracaat etmeden bir iş olmuyor diye siz Allah'ın huzurunu da mı böyle zannettiniz. Oradada mı bu şekilde kurtulabileceğinizi zannediyorsunuz. Oradada mı zenginlere, kahramanlara sığınacağız? Orası eşitlik diyarıdır. Orada insanın kendi ameli dışında hiçbir kurtuluşu yoktur. Orada insanı kurtaracak olan tek şey kendi amelinizdir. Şefaat yoktur. Zulme karşı direnmişsen, komşunla iyi geçinmişsen, hayvanı kesmemişsen, adaletli davranmışsan, dürüstsen bunları söyleyerek, göstererek kurtulursun aksi halde mümkün değil."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.12.2014 12:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Tanju Solak 2014-12-23 12:40:17

benim çevremde hakka hukuka son derece riayet eden,karıncayı incitmekten çekinen,kamu malının zerresine tenezzül etmeyen,iyiliksever,yardımsever dost canlısı,insan canlısı bir çok beş vakit namazını hakkıyla kılan arkadaşlarım var.bunlar namazı niçin kıldıklarını biliyorlar,namazda okudukları ayetlerin anlamını biliyorlar ve gereğini yapmaya çalışıyorlar.yani hocam bizler sizin tarif ettiğiniz bahsettiğiniz gibi bir namaz kılmıyoruz hamdolsun

Avatar
Tanju Solak 2014-12-23 12:42:07

hadislere eleştiri getirmek hadisleri toptan inkar etmek anlamına gelmez arkadaşlar.hemen hadis eleştirisi yapanlarıda şia diye suçlamak çok yanlış bir davranış,bu tarz cübbeli ahmet tarzıdır ve çok yanlış bir tarzdır

Avatar
Ciyaazadi 2014-12-23 21:01:21

Bizim din Ölülerin dini haline gelmiş. Öyle ki Hz Muhammed'e atfedilen Şeyler Allah'a neredeyse affedilmiyor. Sanki dinin sahibi Hz Muhammed. Hiristiyanlar nasıl Îsâ'yı gökyüzüne çıkarıp ilahlaştırdıysa, Müslümanlar'da Muhammed'e aynısını yapıyorlar. Kimse Kur'an'dan bahsetmiyor. Herkes bize Ölülerin yaşadıklarından ve yaptıklarından bahsediyor. Şuanki din İslam ve kuran dini değil.

Avatar
ilker 2014-12-22 21:26:26

Hocam sen bi tanesin. Sevgiler saygılar.

Avatar
Ergün 2014-12-23 08:47:54

39- zümer suresi 3kesinlikle, din sadece allah'a aittir. o'nun dışındakileri evliya (dostlar) olarak edinenler, "onlar bizi allah'a daha fazla yaklaştırsın diye biz onlara tapıyoruz." (derler). ayrılığa düştükleri bu konuda onların arasında allah karar verecektir. allah kuşkusuz, yalancıları ve nankörleri doğru yola iletmez. 39:3

rabbinizden size indirilene uyun. ondan başka evliyaların ardına düşmeyin. siz ne kadar da az öğüt alıyorsunuz. 7- araf suresi 3

Avatar
sabuhi hasanov azerbaycan 2014-12-23 17:08:27

Namaz Quranda araf 55 tam tesbihleri anlatır. Namaz bir duadır vaxtı olmaz. Qurandakı salat dəstək yardım komek menasındadır. Namaz fars sozudur. Bir böyüyün qarşısında baş əymək mənasındadır.

Avatar
sabuhi hasanov azerbaycan 2014-12-23 17:12:24

Namaz Quranda araf 55 tam tesbihleri anlatır. Namaz bir duadır vaxtı olmaz. Qurandakı salat dəstək yardım komek menasındadır. Namaz fars sozudur. Bir böyüyün qarşısında baş əymək mənasındadır.

Avatar
Tanju Solak 2014-12-23 12:36:56

ihsan hocam bir yere kadar haklı ve doğru söylüyor,ben de diyorum ki,yazıklar olsun öyle düşünerek,öyle yanlış beklentiler ,içine girerek namaz kılanlara.ama bu yetmiyor ihsan hocam,doğru anlayış ile namaz nasıl kılınmalı bunu da anlatın.siz böyle söyleyince bazıları bizim dinimizde namaz yokmuş gibi anlıyor,aynı oruç yokmuş gibi anladıkları gibi,aynı tesettür yokmuş gibi davrandıkları gibi...