“KUR'AN HİÇBİR NAMUSSUZLUĞA İZİN VERMEZ“

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, en büyük zulmün din maskeli zulüm olduğunu belirterek, " Toplumun malına, mülküne, imkanlarına ve haklarına musallat olanları dini yalan saymakla itham ediyor Kur'an. Ayetler bunu söylüyor. Kur'an hiçbir namussuzluğa izin vermez. Çıkarın bu ayetleri ben de konuşmayayım ama çıkaramazsınız" dedi.

25 Temmuz 2014 Cuma 11:24
“KUR'AN HİÇBİR NAMUSSUZLUĞA İZİN VERMEZ“

 Din maskeli zulmün Allah'ı araç yaptığını, Allah ile adlatmanın en bariz örneği olduğunu belirten Yaşar Nuri Öztürk hoca, " Kur'an'ı özetleyen iki sure var. İkisi de yedi ayettir ve Kur'an ikisini de özel kılmıştır. Biri Fatiha'dır, diğeri Maun'dur. İkisi de yedi ayettir. Geleneksel Emevi dinciliği Fatiha'yı öne çıkardı çünkü namazı din yaptı milleti camiye esir etmek için. Bir sure daha var onun üstünü örttü. Maun Kur'an'ın yatay okunuşunu veriyor bize. Toplumsal okunuşunu. Fatiha dikey Allah ile insan arasındaki münasebeti. Maun insanla insan münasebetlerini veriyor. Ama öyle korkunç veriyor ki, insanoğlu buna tahammül edemedi ve üzerini örttü. Niye korktular bundan? 1) Din maskeli zulme Tanrı'nın vuruşu diyorum. Dini yalan sayan kimdir diye bir soru soruyor. Şok. Parantez açıyor üçkağıtçılar 'Din gününü yalan sayan kimdir' diye yazıyor. Bunu söylediniz mi bitti. Allah yanıldı da sen mi düzeltiyorsun aşağılık herif. Kur'an'ı açıkça tahrif edemediler ama böyle ettiler. Bırakın o melun oyunları bırakın, dini yalan sayanı gördün mü diyor. Diğer altı ayette bunun cevabını veriyor. Kamu haklarının yerine ulaşmasını engelleyendir diyor.

Dini yalan sayan diyor, toplumun malına, mülküne, imkanlarına ve haklarına musallat olandır. Kur'an hiçbir namussuzluğa geçit vermez. Bunu bizzat yemesi şart değil diyor, onun ulaşması gereken yere ulaşmasına engel olursa dini yalanlamış olur. Nasıl olur? Yemez yedirir, yiyenlere ses çıkarmaz, talancılara sessiz kalır, yargının enselerine binmesine engel olur. 17 Aralık olayını yaşamış insanlar olarak bu ayetin tefsirini zaten hep birlikte gördük. Diyor ki bunu yapmış olanlar dini inkar etmiş sayılır. Ve hemen arkasından 'sakın bunların namazı sizi aldatmasın' diyor. Olabilir ki bu melunlar namaz, niyazlarını paravan yaparlar. Bunların namazları lanet olarak geri döner. Bunların kıldıkları namaza da, bunlara da lanet olsun diyor. Dördüncü ayet budur. Maun zaten kamu hakları demektir. Bunlar yetimi iter kalkar, onun horlanmasına sebep olurlar. Tokyo'da ben bir uluslararsı toplantıya katıldım 1986'da. Amerika'dan gittik oraya. Müslüman olarak bir tek ben varım. Bizi de tanıttılar bizde konuştuk. Ben Kur'an'dan bir iki ayet okudum. Aşağıya indim, arı kovanı gibi sardılar etrafımı. Bu yaşta bu kadar işi nasıl yaptın? Bu okuduğun ayetler gerçekten Kur'an'ın parçaları mı? Tevbe Suresi'nin bir kaç ayetini. Şunu okumuştum; dini temsil edenlerin Allah'ı alet edip sonrada onları Allah'tan uzaklaştırdıklarını. Dedim ki çok merak ediyorsanız odam da Kur'an'ın İngilizcesi var bakarsınız. Şunu söylediler: Eğer Marks, Das Kapital'i yazmadan Kur'an'ı okumuş olsaydı onu yazmaya ihtiyaç duymazdı. O zaman ben Maun Suresi'ni bugünkü gibi keşfetmemişim. Şimdi olsa bir de buna bakın deseydim ne olurdu acaba? Bunları söyleyince kuduruyorlar, mızrak yemiş vahşi hayvanlar gibi. Kudurma, düşün, icabını yap. Ya da çıkar Maun Suresi'nin dördüncü ayetini ben de konuşmayayım." şeklinde konuştu.






yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.07.2014 22:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
bilge tümtaş 2014-07-25 13:33:29

Evet bunlsr işlerine geleni alip uygulamasını yapıyorlar iyiki varsınız sayenizde aydınlanıyoruz.

Avatar
mehmet gürel 2014-07-26 01:41:24

Allahim bu hocama saglik ve uzun ömür ver ki milleti irşad etmeyd devam edebilsin. Amin

Avatar
metin demir 2014-07-25 14:47:14

Hocam bu soyledik lerine harfiyen katiliyorum ama ahlakli bir insan olarak zaten sizin malumunuz ahlak muslumanin olmazsa olmazi ama adam kalkmis diyorki muslumanin olmazsa olmazi namazdir namazi kil gerisini bosver ha oda camide yilardan beri oyle bu baseti giniz maun suresi de hic bir hocanin da isine gelmemis tir adam kalkacak elin deki yolunacak kazlari ucura cak zaten kimse okumuyor hoca ne dese dogru musluman ligi gelenek muslumanligina ce virdiler ama dunya mali tatli sizin oyle bir derdiniz olmadigi icin siz ustune basa basa dogrulari soyluyor sunuz yureyinize saglik hocam

Avatar
öztekin ot 2014-07-25 12:31:54

Hocam demek bazıları kuranı okuyorlar ama işlerine gelmeyen sayfalarını atlayarak. Sizde olmasanız işi tam sulandıracaklar. Helal size diyorum.

Avatar
ilkiz uzun 2014-07-25 12:49:12

Saygideger,hocam benim icin degerli olan yorumlarinizi takip ediyorum bizleri aklimiza takilan konularda aydinlatiyor,hic bilmedigimiz konularda bilgilendiriyorsunuz.Ancak sizden baska korkusuzca aciklamalarda bulunan kimse neden yok bilgilerinizi aktaracaginiz ogrencileriniz olmasini onlarinda sizi gibi cesur adimlar atmasini arzu ederim.

Avatar
attila 2014-07-26 14:44:11

insanları allah ile aldatmak için her konuşmanın, yazmanın içine insanları allah ile aldatmak cümlesini koyuyorsun, maun suresinden bahsediyorsn ve bu iki tane uyduruk kitabının reklamını yaparak saflara kazık fiatlardan kitap satıyorsun be ilahı para olan adam..meclise 5 defa devam etmeden 5 senelik vekil maaşını peşin alan, ve hala kıyak emekli vekil maaşını almağa devam ederek devlete hiç bir şey vermeden devleti soyan adamsın. konuşma sus. asıl maun sürelik olan sensin..insanları allah ile a

Avatar
attila @metin demir 2014-07-26 15:00:05

harfiyen katıl. sen alim hocan alim. bu adam ilahiyatçı değildir. uydurur..hala anlamıyormusunuz ki kitap reklamı yaparak taptığı paranın peşinde koşar..maun süreliktir, çünkü hiç bir hayır yapmaz, zekat vermez, iyiliklerin yapılmasına engel olur..allah ile aldatır..insanların kurtuluşu deizm olacaktır der. islamiyettir demez, 16.yüzyıl gavur ingilteresinde uydurulmuş deizm dinini seçmiştir. deist olmuş, dinden çıkmıştır.hala bu adamın dinci bir tüccar olduğunu hala anlamayacak kadar safmısınız.

Avatar
Uygar Insan @attila 2014-07-26 18:18:47

yasar nuri öztürk hoca'nin hicbir hayir yapmadigini nasil iddia edebiliyorsunuz? onun muhasebecisi misiniz? yoksa hangar gibi ramazan cadiri kurdursun da hayir yapiyorum diye reklam yapsin mi isterdiniz? islam ahlâkinda denir ki: "ibadet de gizli kabahat de". bunu ögrenmenizi tavsiye ederim. iftira atmaktan da bence cok korkmalisiniz, cünkü cok büyük günahtir.