'KURAN DEĞİL KAFALAR TAHRİF UĞRAMIŞ'

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, Kuran'ı Kerim'in tahrif edilmesinin sözkonusu olmadığını belirterek, " Ana metin aynen elimizde ancak çeviride hatalar olabiliyor. Bir anlamda Kuran değil kafalar tahrif oluyor" dedi.

01 Kasım 2013 Cuma 13:41
'KURAN DEĞİL KAFALAR TAHRİF UĞRAMIŞ'

 Kuran'ın tahrife uğradığı şeklindeki tartışmaların yersiz olduğunu, kitabın bizzat mutlak güç ve kudret sahibi Allah tarafından korunduğunu belirten Eliaçık hoca, " Kuran Arapça metinden ibarettir. Orjinali ile elimizdedir. Yalnız bu metni başka bir dile çevirirken ve oradaki kelimeleri aktarırken ve yorumlarken tahrifler olabiliyor. Arapça metninde bir tahrifattan bahsetmiyoruz. Ana metin aynen duruyor. Çeviri esnasında çok oluyor hatalar. Buna biz çeviri hataları diyoruz. Tahrifat denen şey harflerin yerini oynatmadır, ana metinde oynamalar yapmaktır. Bu da sözkonusu değildir. Özellikle kelimelere karşılık bulma sırasında türlü yanlışlıklar olabiliyor. Bu da metnin doğru anlaşılmasını engelliyor. Aslında tefsir çalışması bunun için de gerekiyor. Özetle bu yanlışlar nedeniyle Kuran değil kafalar tahrife uğruyor" dedi.


KIRKTA BİR ZEKAT OLMAZ...
İslam'da kırkta bir zekat verme olayının da olmadığını, Kuran'da böyle bir rakamsal ifadenin yeralmadığını da kaydeden Eliaçık hoca, " Peygamberimiz döneminde dokuzlu çete, mal ve mülk sahipleri zaten bunu yapıyordu. Onlar da kırkta birini veriyordu. Oysa Kuran geldi ve bunu değiştirdi. İhtiyaçtan fazlasını vereceksin dedi. Adam ihtiyaç içinde kıvranıyor sen de fazlasıyla var. Buna rağmen sen vermeye yanaşmıyorsan elindeki ihtiyaç fazlasını bu gayri ahlakidir. İnsanlığa da sığmaz" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.11.2013 13:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol