'KUR'AN AYETLERİ ONLAR İÇİN GELMEMİŞ!'

İhsan Eliaçık hoca, bakın kimlerin Kur'an'ın hiçbir ayetini kendi üzerlerine almadığını söyledi.

17 Haziran 2014 Salı 11:29
'KUR'AN AYETLERİ ONLAR İÇİN GELMEMİŞ!'
İhsan Eliaçık hoca, servet biriktiren, mal toplayanların Kur'an'ın hiçbir ayetini kendi üzerlerine almadığını söyledi.


Bunu söylediği için televizyonlarda servet sahibi işadamınca 'tarihselci olmakla' itham edildiğini kaydeden Eliaçık hoca, " Döndü dolaştı Tevbe suresinin 35. ayetinin Yahudiler hakkında olduğunu söyledi. Böyleleri örneğin Fussilet suresi 10. ayet yeryüzündeki rızk kaynaklarının eşitçe paylaşılmasını istiyor dersin bu hayvanlar hakkındadır derler. Tevbe suresi 35. ayet kenz etmenin haram olduğunu söylüyor dersin bu Yahudiler hakkındadır derler. Nahl suresi 71 ayet zenginlerin yanındakilerle eşit hale gelmesi gerektiğinden bahsediyor dersin bu putlar hakkındadır derler.  Bu konularla ilgili bir sürü ayet var. Peki hangisi Müslümanlara hitabediyor? Nerede zekat, mülk, infak, kenz vs. zengini rahatsız edecek ayet var hepsi nesh olmuş (!).  Ne neshi kardeşim, Kuran’da nesh mes yok.  Kur’an’ın hiçbir ayeti nesh olmamıştır. Kıssalar dahil, mecazi anlatımlar, semboller dahil, sırf Araplara mahsus kavramlar kelimeler dahil hepsi bana göre evrenseldir. Sen oradan sonuç çıkarmayı bilmiyorsan Kuran’ı indiği tarihe gömersin. Asıl nesh vardır diyenler tarihselcilik yapmış oluyor. Şöyle biraz derinlemesine düşün insan ilişkileri için ne diyor? İnsanların birbiriyle, eşya ile, para pul, mal meta ile nasıl ilişki kurması gerektiğini anlatıyor, iyi bak. Bunu anladığın zaman gerisi kolay. Dolayısı ile Kur’an’ın her bir anlatımından evrensel mesajlar çıkarmak mümkündür" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.06.2014 11:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
İzzet beşevli 2014-06-18 13:59:46

Sayın hocam senin anlattıgın noktaya gelebilmemiz için kafalarımızın makina ayarlarına dönmesi lazım maalesef senin anlattıklarının çok uzagındayız.Bu devirde malı mülkü olmayana selam bile verilmiyor.

Avatar
izzet dasdemir 2014-06-18 21:15:14

nedense Peygamberimizin hayatinin en acik uygulamasini muslumanlar;peygamberi baglayan uygulama oldugunu soyleyelerek topu taca atiyorlar..dogrusu insanliga soyleyecegi bir sozumuz olacaksa ancak ihsan hocanin ele aldigi konular uzerinde olur.yoksa la ilahe ilallahin insanlik icin nasil esitleyici bir uzellik oldugunu anlatacagiz?? nokta

Avatar
Tamer Talayman 2014-06-18 18:46:16

Hayretin artsın İhsanım

Avatar
Deniz Varol 2014-06-19 11:10:30

Milyonlarca örnek var. Devletin içinde milyon dolarlar iç edildi. Farklı düşünüyor diye insanlar katledildi. Tarihte de örnekler mevcut. Sorsan dini bütün müslüman hepsi. Bunlara kimler inanır. Kendi dinini ögrenmekten aciz, islama sonradan girmiş hurafelere inanan, cahil insanlar inanır. Islam Hak dindir ve sevgi dinidir. Çoğu yalnış yola sapmış günahkarlar aşırı dindar görüntü sergiledikleri için bu din hep yanlış yorumlandı.