'KONTROL MANYAĞI BİR DEVLET; TÜRKİYE'

Kızlı-erkekli öğrenci evlerine yönelik tartışmalar süredursun İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, " Başkasının mahremiyetine karışmak, insanların dokunulmazına girmek modern medeni kanunların yanısıra Kuran'ın bile reddettiği bir şeydir. Sanane insanların evlerinden..." dedi.

11 Kasım 2013 Pazartesi 13:05
'KONTROL MANYAĞI BİR DEVLET; TÜRKİYE'

 İhsan hocanın gündeme dair açıklamaları iktidar ve yandaş çevresini yine rahatsız edecek. Kızlı erkekli evlere müdahale ve baskın tartışmalarını değerlendiren Eliaçık hoca, " Bu durum özel hayatın gizliliğine aykırı olduğu gibi Kuran'daki ayetlere de aykırıdır. 'Başkalarının evlerine izin almadan ve selam vermeden girmeyiniz" der Kuran. Hucurat suresinde de, 'Başkalarının ayıplarını araştırmayınız' der. 'Evlere arkalarından girmeyin, kapıdan girin' der. 'Gözetlemeyin' der. Ev, konut dokunulmazlığı denilen şey budur. İnsanların toplumda sığındığı iki şey vardır. Biri özel diğeri genel. Özel olan evidir, genelse mabettir. Camidir, havradır, kilisedir, cemevidir. Buralar dokunulmaz olmalıdır. İnsanlar buralara sığındığında devlet girememelidir. Özel izin almalıdır. Giren suçlu dahi olsa izinle girilmelidir" dedi.

"ELİNİN KÖRÜNÜ YAPIYORUZ EVDE, SANANE..."
Eliaçık hoca sözlerini şöyle sürdürdü: " Şimdi sen kız erkek evde kalıyorlar diyorsun. Olabilir, kalabilirler. Ders çalışıyorlardır. Birşey üretiyorlardır. Film izliyorlardır. Ama kızlı erkekli kalıyorlarmış. Adamın kafası nereye çalışıyor. Belki felsefe tartışıyorlardır. Belki çocuklar yurtlarda daha iyi şartlarda nasıl kalınabiliri konuşuyorlardır. İlla birşey mi yapmaları gerekiyor? Bu zan sana nereden geliyor? Belki onlar bunu aşmışlardır. Tamamen tahmin ve ayıp araştırmadır bu. İlla onu yapıyorlardır diyor. Ne biliyorsun? İnsanların evi ile neden ilgileniyorsun? Bu evin dokunulmazlığına, özel hayatın gizliliğine, evlere izin almadan girmeyin ilkesine aykırıdır. Kuran'ın özgürlük anlayışına aykırıdır. Bunun muhafazarkarlık anlayışı ile ilgisi yoktur.
İnsanlar öyle inanıyorsa öyle yaşamalıdırç Buna inanıyorlar. Devlete düşen onları araştırmamaktır, karıştırmamaktır. Sanane. Mahallenin ortasında yapıyorsa müdahale edelim. Yatak odasına da mı karışacaksın. Evinede mi karışacaksın, olur mu böyle birşey. Hangi medeni kanunda yazıyor bu hangi kutsal kitapta yazıyor bu? Böyle muhafazakarlık anlayışı olamaz. Biz hep bundan çekiyoruz zaten. 28 Şubat'ta da şöyle haberler duymuştum. Cemaat evlerinde toplu namaz kılıyorlar, irticai faaliyette bulunuyorlar. Hemen baskın yapalım. Şimdi de kızlı erkekli evlere baskın yapalım diyorlar. Bu düzen bir türlü değişmiyor. Maalesef bu kontrol manyağı bir sistem. Müslümanları kontrol et, solcuları kontrol et. Artık bundan vazgeçilmeli. Dünyayı kurtaracak felsefe, sahip olma hırsından ve kontrol etme hırsından vazgeçmektir. Maalesef bu devlet özgürlükçü bir devlet değil. Kemalisti de muhafazarı da aynı şeyi yapıyor çünkü. Evde ne yapıyorsunuz? Elinin körünü yapıyoruz sanane? Müslümanları, muhafazakarları bu kadar küçük düşürmeye hakkınız yok. Alay konusu oluyorsunuz. İnsanın evine niye karışıyorsunuz? Çevreye fiziki bir zarar vermediyse, mahalle şikayette bulunmuyorsa kimse o eve karışamaz. Mahremiyet anlayışı bunu gerektirir."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.11.2013 13:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
laz land 2013-11-11 16:27:51

özel hayatima karisacak adamin sülalesindeki bütün disilerle muta nikahi kiyarim..

Avatar
mucahıd 2013-11-11 16:32:31

nıkahsuız sadece hayvanlar bır arada yasayabşlir kurandan islamdan haberi olmayan böyle adamlari neden konusturuyolarsa artik herkes kendı hocasını buluyor buna hoca denmez ama ınandıgı gıbı yasıyor heralde kendı kızını yollar mı oyle proje uretmek ıcın ıhsan acaba????????

Avatar
berfo @mucahıd 2013-11-11 16:44:10

ihsan hoca nerde ve ne zaman kurandaki nikahı inkar etmiş ki sen kurandan islamdan haberi yok diyosun.bari bu yazıları kuran okuduğunuz gibi anlamadan okumayın.

Avatar
mucahıd 2013-11-11 16:49:40

o zaman nıkahsız ıkı ınsanın dört duvar arasında kalmasının haram olduğunu bilimiyormu ihsan denen adam

Avatar
berfo @mucahıd 2013-11-11 16:55:12

hangi ayette var bu dediğin

Avatar
berfo 2013-11-11 16:58:05

ayrıca bu konudaki dini hassasiyetlerinizi faiz emek sömürüsü infak karunlaşmak firavunlaşmak konusundada gösterirseniz daha samimi olduğunuzu görürüz.

Avatar
mucahıd 2013-11-11 17:22:35

allah goz zınasından bıle muslumanları yasaklarken sen bunu nasıl savunabiliyorsun musluman olduğunu ıddıa edıyorsan tabi

Avatar
berfo 2013-11-11 17:29:23

göz zinası dediğin şey ne bi düşün istersen.kötü gözle bakma sende. ayrıca allah zinayı yasaklamış ama bizim muhafazakarlar bir türlü yasaklayamadı. hem nerden biliyosunuz kimin hangi gözle baktığını.sen hiç bi kadınla konuşurken yüzüne bakmıyomusun.ayrıca sadede gelelim.faiz harammı değilmi.bu konuda hükümete bişeyler desenize.