KIZLARA PEMBE ERKEKLERE MAVİ KUR'AN!

Eğitimde tarikatların ağırlığı en üst seviyeye çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de Nur Cemaatinin bir başka kolu olan Yazıcılar'a ait Hayrat Vakfı ile protokol imzaladı.

21 Şubat 2018 Çarşamba 10:36

Cihad temelli eğitim modelinde tarikatların ağırlığı endişe verici boyuta geldi. FETÖ'nün ülkeye verdiği zarar ortadayken iktidar cemaat ve tarikatlarla iş tutmaya devam ediyor. Altı yıl önce Osmanlıca bahanesiyle işbirliği yaptığı Hayrat Vakfı'na şimdi de 'değerler eğitimi' adı altında yepyeni izinler verildi.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde vakıf, okullarda seminerler, paneller, konferans ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirecek. Antalya'da kız öğrencilere pembe erkek öğrencilere ise mavi Kur'an'ı Kerim dağıtan vakıf ile yapılan protokolü bakanlık, resmi sayfasından 'imza töreni' başlığı ile duyurdu. Protokolle “Osmanlı Türkçesi dersi ile değerler eğitimi konularında farkındalık oluşturmak, önemini kavratmak, millî ve manevi değerlerimize katkı” sağlanmasının amaçlandığı belirtildi. Bakanlıkta 19 Şubat’ta gerçekleştirilen imza törenine Hayrat Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Said Yavuz ile vakıf üyeleri katıldı.

KAPIYI ERDOĞAN AÇTI
Bilindiği üzere dinci vakfa kapılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2014’te sık sık vurguladığı “İsteseler de istemeseler de Osmanlıca öğrenilecek” sözlerinin ardından açıldı. 

DEVLET "HAYRAT" İZİNDE
2011 yılında Osmanlıca kursları açacağını duyuran Hayrat Vakfı, Türkiye ve Afrika kıtasına yayıldı. Vakıf 2014’ten itibaren aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de yer aldığı 50 şehirde önce halk eğitim merkezlerinde sonra da devlet okullarında ve barolarda Osmanlıca kursu adı altında dini eğitimler, kurslar, yaz okulları, yarışmalar, ödül törenleri düzenledi. Valiler ve il milli eğitim müdürlerini sıkça ziyaret ederek görüşmeler gerçekleştiren Nurcu vakfın kurslarını eski eğitim bakanı Nabi Avcı da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da ziyaret etti.

HAYRAT ETKİNLİKLERİ

Nurcu vakıf Osmanlı Türkçesi adı altında ülkenin birçok yerinde etkinlik düzenliyor:

5 yaşında yaz okulu: Vakıf Kocaeli’nde 5 yaşından başlayarak çocuklara Kur’an-ı Kerim, Siyer, İlmihal, Adab-ı Muaşeret, İman ve Ahlak derslerinden oluşan Yaz Okulu düzenledi. Sivas’a Şems-i Sivasî İmam Hatip Ortaokulu ile işbirliği kapsamında vakıf, 194 öğrenciye dini eğitim verdi. Sertifika törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, AKP Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, öğretmenler, öğrenciler ve velilerden oluşan 600 kişi katıldı.

TÜGVA ile işbirliği: Denizli’de Bilal Erdoğan’ın TÜGVA’sı ile işbirliği yapan vakıf, il genelinde ders verdiği öğrenciler için yarışmalar düzenledi.

Cinsiyet renkli Kuran: Antalya’da kız öğrencilere pembe Kur’an-ı Kerim, erkek öğrencilere ise mavi Kur’an-ı Kerim dağıttı.

Cumhuriyet karşıtı: Vakfın ruhani önderi kabul ettiği Said Nursi’nin hayatına ilişkin anlattıklarında da cumhuriyetin ilk yılları için “dinsizlik komiteleri, zulüm ve işkence dönemi” ifadeleri kullanılıyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol