KİTAP FUARINDA AŞEKA İZDİHAMI!

Babacan Pesenkurdu’nun yeni hikaye kitabı AŞEKA nihayet okurları ile buluştu.Türkiye’nin en önemli yayınevlerinden biri olan Destek Yayınları’ndan çıkan AŞEKA,18.Tüyap İzmir Kitap Fuarı'nda izdihama sebep oldu.

24 Nisan 2013 Çarşamba 12:43
KİTAP FUARINDA AŞEKA İZDİHAMI!

 İzmir’de gerçekleşen Bayrak Mitingi ile aynı saatlerde gerçekleşmesine rağmen, yoğun ilgi sebebi ile AŞEKA’nın imza saati bir saat daha uzatılmak zorunda kalındı.Kuyruklarda elinde AŞEKA kitabı ile bekleyen okuyucuları ile tek tek ilgilen Pesenkurdu,hayranlarının gözünde ne kadar haklı bir yerde olduğunu bir kez daha gösterdi.Edebiyat dünyasında emin adımlar ile yürüyen Babacan Pesenkurdu görmüş olduğu yoğun ilgi karşınsında oldukça mutlu görünüyordu.

Katıldığı ulusal ve yerel programlarda ,kendi eserlerini seslendirmekte ki yeteneği ve düzenlediği dinletiler ile büyük bir hayran kitlesi ulaşan şair-yazar Pesenkurdu,Mayıs ayında güzel bir sürprizi olduğunu okuyucularıyla paylaştı..
Edebiyat Dünyasına,İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar adlı antoloji ile giren, daha sonra Aşk Fasikülü adı şiir kitabı ile geniş kitlelere ulaşan,en son da Türk Dil Kurumu Ödüllü,Kültür Bakanlığı Özel Ödüllü, Büyük Türkçe Deyimler Sözlüğü’nde,kullandığı beş deyim ile yer alan şair-yazar  Babacan Pesenkurdu yeni kitabı ile okuyucusu ile buluşmanın keyfini şu sözleri ile dile getirdi..
Pesenkurdu’’Aşeka,aşkın Arapça’da ki kelime kökü.Ağaca aşk ile bağlanıp, ondan beslenen ve en sonunda ağacı ve kendini kurutarak yok olan sarmaşık beni çok etkiledi.Bitkiler bile aşkı bu kadar sahiplenirken,insanların daha da aşka sahip çıkması gerektiğini düşündüm.Aşk için kendinden vazgeçebilmeyi, ’’Yok’’ve ‘’Yar’’olmayı anlattık. 
Kitabımın edebiyat dünyasına güzel bir renk getireceğine inanıyorum.Altıncı yüzyılda Arap Yarımadasında başlayan hikayemiz,oradan günümüze; günümüzden de beşinci yüzyılda ki Yunan denizlerine uzanıyor.İçinde aşk için nelerden vazgeçtiğimizi,neleri tekrar hatırlamamız gerektiğini göstermeye çalıştık.Böyle bir ilgi ile karşılanması beni öncelikle aşk adına,sonra da AŞEKA adına çok sevindirdi.
28 Nisan Pazar günü saat:16.00’da yayınevimin isteği üzerine yine bir imza günü gerçekleştireceğiz.Ben okuyucularıma AŞEKALAR diyorum,çünkü onlar AŞEKA kadar özel insanlar.Kitabımızda da dediğim gibi ‘’AŞK,ONDAN VAZGEÇEMEYENLERİNDİR.’’dedi..
Genç şair-yazarın  imzasına destek vermek için  Ünlü Şair Cezmi Ersöz’de katıldı.Babacan Pesenkurdu yeni hikaye kitabı AŞEKA kısa zamanda edebiyat dünyamızda büyük ses getireceğini belli etti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol