KIŞ GERİ DÖNÜYOR...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle duyurdu...

20 Nisan 2015 Pazartesi 10:54
KIŞ GERİ DÖNÜYOR...

 Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada yurdun kuzey kesimlerinde başladığı belirtilen sağanak yağışların; yarın iç ve kuzeydoğu bölgelerde aralıklarla devam etmesinin beklendiği kaydedilerek "Bu yağışlı havaya ilave olarak salı günü ülkemizin Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının; bugün Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerinde, yarın ülkenin iç ve kuzeydoğu kesimlerinde, salı günü Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk hava dalgası ile hafta sonuna kadar azalarak kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında seyredeceği bekleniyor" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca soğuk ve yağışlı hava sisteminin cuma gününden sonra yurdu terk edeceği ve hafta sonunda ülke genelinde hava sıcaklıklarının artmasının beklendiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre hafta boyunca, yurt genelinde tahmin edilen hava durumu, şöyle;

EGE, AKDENİZ, İÇ ANADOLU, KARADENİZ, DOĞU ANADOLU YAĞIŞLI

"Yarın İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sivas’ın doğu ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Erzurum’un kuzeyi, Kars, Ardahan, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor"

BATI KARADENİZ'İN İÇ KESİMLERİ VE ARDAHAN ÇEVRELERİNDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

"Salı günü Marmara, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Trabzon, Rize, Artvin ve Bayburt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor"

KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

"Çarşamba günü Marmara, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor"

MARMARA'NIN DOĞUSU, KARADENİZ, AKDENİZ, DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU YAĞIŞLI

"Perşembe günü Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ankara, Çankırı, Karaman, Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor"

HAFTA SONU SICAKLIK ARTIYOR

"Cuma günü soğuk ve yağışlı havanın doğu bölgelerimizde etkili olduktan sonra ülkemizi terk etmesi, batı bölgelerimizden başlayarak hafta sonunda ülke genelinde hava sıcaklıklarının artması bekleniyor"

ANKARA

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.04.2015 10:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol