'KİMSENİN ALLAH'A İNANDIĞI FALAN YOK'

'İnsanlar Cenabı Hakka inandıklarını söylüyor ama hak ile hareket etmiyor. Aslında Cenabı Hakka inandıkları yok. Onların inandıkları...'

15 Ocak 2015 Perşembe 13:53
'KİMSENİN ALLAH'A İNANDIĞI FALAN YOK'
Paris saldırıları ile günümüz din algısında 'benim mahallem' kavramının çok daha somut bir şekilde belirdiğini belirten İhsan Eliaçık hoca, 'Bu fikir şundan kaynaklanıyor; İnsanlar Cenabı Hakka inandıklarını söylüyor ama hak ile hareket etmiyor. Aslında Cenabı Hakka inandıkları yok. Adama göre kendi mahallesi, kendi toprağı, kendi dindaşları, kendi ulusu, kendi partisi haktan daha önemli" dedi.

HAK NEREDEYSE BEN ORADAYIM DEMEK GEREKİR...
Eliaçık hoca şunları söyledi:  "Diyelim birine haksızlık yapılmış. Neye göre hareket edeceğiz; Haklı kimse ondan taraf olacağız. Haksız kimse ona karşı çıkacağız. Hak denen şeyi savunacağız. Şimdi burada 12 kişi öldürülmüş. Yaşama hakları ellerinden alınmış. Bu hakkı onların ellerinden alanların, katliamı yapanların karşısında durup, öldürülen 12 kişinin hakkını savunacağız. Ama bunu yaparsan, ‘Onlar Fransız, batılı, Hıristiyan, onlar öbür medeniyetten. Nasıl onların yanında yer alacağız’ deniyor. İyi de onların yaşama hakları ellerinden alındı. Bu hakkı onların elinden alanlar Müslüman. Yani burada mazlum Hıristiyan, zalim ise Müslüman. Mazlum batılı 12 fert, zulüm yapan Alahu ekber diye bağırıp, ‘Müslümanların intikamını aldık’ diyen, Müslümanlık adına hareket edenler. Fakat ne yazık ki insanlar haklının yanında yer almıyor. Yani mahalle putuna tapıyorlar. Kendi medeniyetinin putuna tapıyorlar. Onlardan birinin kanı dökülünce yüreği sızlamıyor. Yeryüzünün neresinde kan dökülüyor da senin için cız etmiyorsa zaten sen bana göre Müslüman olamazsın. Çünkü dökülen kanlar Allah’ın kullarının kanlarıdır. Dolayısıyla bu katliamın amasız, fakatsız, duyar duymaz lanetlenmesi gerekir. Ama cemaatla hareket edenler, bir tapınağa, camiye bağlı olanlar, içinde bulundukları medeniyeti, dini, tapınağı, toprağı, sınırları, ulusları aşarak; hak neredeyse ben oradayım diyemezler. Bunu ancak özgür ruhlu insanlar söyleyebilirler. Ve bu erdemin çok ileri düzeyidir.

Dindar olmak, dine bağlı olmak demek. Dinin kırmızı çizgilerini aşmamak, dinin kurallarına göre hareket etmek demek. Dinin en büyük kuralı da öldürmekle ilgilidir. Kur’an-ı Kerim der ki; “Bir insanı öldüren bütün insanları öldürmüş gibidir. Bir insanı yaşatan da bütün insanları yaşatmış gibidir.” Kur’an’da en büyük günah kan dökmek ve fesat çıkarmaktır. Bu ikisi çok büyük suçtur. 4 kitabın 4 büyük suçu vardır. Öldürmek, çalmak, yalan söyleyip iftira atmak, bir de halkı bir yerden bir yere sürmek. Bunlar Kur’an’da, İncil’de Tevrat’ta, Avesta’da, Budizm’de, Hinduizm’de, yeryüzünün bütün dinlerinde, modern insan hakları öğretilerinde suçtur. ‘Benim değerime hakaret ediyor’ diye kalkıp 12 kişiyi kurşuna dizip öldürüyorsunuz. Bu sadece o sivil insanları değil, İslam’ın kendisini, Allah’ın dinini katletmek anlamına geliyor. 12 kişiyi tarayıp öldürmek söz konusu olduğu için ‘amasız’ ve ‘fakatsız’ bu katliama tepki göstermek, lanetlemek gerekir.

Bu tür katliamların dinde yeri yok. Bunlar Kur’an’a uygun değildir. Kur’an-ı Kerim’de Allah’a, ahirete inanmamanın herhangi bir cezası yoktur. Peygamberi eleştirmenin de herhangi bir cezası yok. Kur’an-ı Kerim Allah’a ve peygambere inanmayanlara, alay edenlere verilen cevaplara dair diyalog sahneleriyle doludur. Bunlar herhangi bir dünyevi cezaya çarptırılmazlar. Dünyevi ceza sadece insan haklarıyla ilgili konulardadır. Birisini öldürürse, iftira atarsa, emeğini çalarsa, birisini bir yerden bir yere sürgün ederse bunlara ceza vardır. Onun dışında ‘şuna inanmıyor, şunun değeriyle alay ediyor, bunun inancını küçümsüyor’ diye hiç kimseye ceza verilemez.

Ben de İslam tefsiri yaptım, Kur’an-ı Kerim tefsiri yazdım kardeşim. Niye bizim söylediklerimizi görmezden geliyorsun. IŞİD varsa biz de varız. Niye ‘Gerçek İslam budur’ diye bizim söylediğimizi göstermiyorsun da ısrarla onu gösteriyorsun. Ateistlerin de bu hususta bize destek olup, ‘Bak kardeşim sizin kitabınızda da böyle yazıyormuş’ diye onlara anlatmaları lazım. Ama bazı ateistler bize düşmanca tutum sergileyip, ‘Kur’an-ı Kerim senin dediğin gibi değil, IŞİD’in dediği gibi. Sen dini ambalajlayıp güzel gösteriyorsun’ diyor. Buyur kelime olarak, tefsir olarak, cümleleri tek tek koyup Arapça bilgisi olarak analiz edelim. Ben söylüyorum işte bunun dinde yeri yok."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.01.2015 14:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
erdem erdeme katılıyorum 2015-01-15 22:39:31

Bu ve bunun arkasına aldığı birkaç gaza gelmiş arkadaş sözüm ona "antikapitalist" adında bir akım başlattılar. İlk çıktıklarında da gerçekten güzel şeyler söylediler ve özellikle gençleri etkilediler. Psikolojiyi ve sosyolojiyi çok iyi kullanarak insanlara önce herkesin kabul ettiği doğruları söyledi şimdi ise uşaklığını yaptığı ülkelerin doğrularını bize İslamiyetin doğruları olarak gösteriyorr. Erdemin de dediği gibi hergün katledilen Müslümanların hakkını savunmayan birinin kimler tarafından öldürüldüğü belli olmayan kişilerin haklarını ateşli bir şekilde savunmasını anlayabilen var mı. Katliamı yapanların yüzünü gören yok "hoca" sen nerden biliyorsun Müslüman olduklarını. Her Allahu ekber diyene Müslüman mı diyorsun. Bu algı oyunlarına aldanmayın arkadaşlar, biraz düşünüp kafa yorun. Her sakallıya inanmayalım.

Avatar
Bilal Aksun 2015-01-15 15:09:20

aklına ,bilgine , yüreğine sağlık

Avatar
şahan bulut 2015-01-16 03:15:45

batının da bunu yaptığını söylüyor bazıları.ben 28 yıllık hayatımda bugün müslüman terör örgütlerinim yaptığı infazları yapan bir batılı görmedim.kafa kesenler,10 yaşındaki çocuğa insanları dizdirip kurşunlatanlar bunlar.hadi diyelim batı bunu da yaptı.sen niye yapıyorsun?
yada neden yapılmasını savunuyorsun?
onlara kafir diyorsun,peki sen ne oluyorsun bu durumda?

Avatar
İsmail Hoş 2015-01-15 17:40:44

Hocam ateistlerin tamamı o fikri benimsemiyor. Nasıl ki islam için farklı yorumlar varsa ateistlerde de var. Sizi ve anlattığınız islamı anlamaya çalışıyor ve takdir ediyorum.Yılmayın mücadele, emek ve kardeşlik için direnin

Avatar
Özcan aydın 2015-01-15 16:34:20

Erdem erdem;
Ihsan hoca Müslümanlar ın ne yapması gerektiğini yazıyor. Batı'nın Hristiyan ın, Yahudi nin yaptığı katliam ı desteklediği anlamını nasıl çıkarıyorsun? Batı Kapitalist, hoca zaten anti Kapitalist :)

Avatar
kamil gürsoy 2015-01-15 22:14:42

Hocam gercekten samimi iseniz yılmayın isiniz kolay degil kolay gelsin bizim cografya cok karanlik allah size sabir versin

Avatar
Asim karasoy 2015-01-16 10:43:34

akil öne cikmistir.. iste o akil bugün dünyaya egemen olmustur. 1400 sene öncesini örnek alarak fetvalarla, rivayetlerle,onun bunun mealleri ile ortaya sadece isid lar cikiyor. basörtüsünün dindardaki degeri,kul hakkindan bin defa önemli oldugu yerde, din yoktur. sadece bedevinin kültürü ve hileyi seriadan sebelenenlerin inanci vardir. adalet, vicdan,kul hakki, sirk kosmamak kimin umrunda. hocam, hergün nefes tüketse de bu millet mezhep diye korkarim birbirini kesecek bir gün...

Avatar
Hakan tanış 2015-01-15 21:59:50

Hocam sen ne dersen de bunlar tek koltuğa inanıyorlar .