'KİMSE BU SÜNNETİ GÖRMÜYOR...'

" Kur’an’ın emrini ete-kemiğe bürümüş, hayatına aktarmış. Bu sünnetini kimse görmüyor. En büyük sünnetidir..."

07 Mart 2016 Pazartesi 22:12
'KİMSE BU SÜNNETİ GÖRMÜYOR...'
İşte İhsan hocanın Muhammed Peygamberin özellikle mülk konusundaki tavrını içeren o açıklamaları:

" Peygamber Efendimiz’in en büyük sünneti, ihtiyaçtan fazla mal biriktirmemesidir. Üzerinde mülk olmadan vefat etmiştir. Eline ne geçmişse hemen infak etmiştir, dağıtmıştır. Kur’an’ın emrini ete-kemiğe bürümüş, hayatına aktarmış. Bu sünnetini kimse görmüyor. En büyük sünnetidir. Sarık bırakmak sünnettir. Sakal bırakmak sünnettir. Misvak kullanmak sünnettir. Bunu herkes çocukluğundan beri bilir. Ama “ihtiyaçtan fazla mülkiyet biriktirmeyin hemen dağıtın” diye bir sünnet hiç duydunuz mu? Peygamber’imiz vefatı sırasında Hz. Ömer’den kağıt istiyor. Hz. Ömer “Kur’an bize yeter. Kağıda-kaleme gerek yok. Vasiyete gerek yok” diyor ve vermiyor. “Peygamber o kağıda ne yazacaktı?” diye asırlardır Şiilerle Sunniler arasında tartışma konusudur. Şiiler “Hz. Ali’ye işaret edecekti” diyor, Sunniler “Alakası yok” diyor. Şöyle bir rivayet de vardır: (Kütub-u Sitte’de vardır) Peygamber Efendimiz hasta yatağında Hz. Ayşe’ye “7 dirhem vardı, ne oldu?” diyor. Hz. Ayşe 7 dirhemin durduğunu söyleyince Efendimiz “Al onları ve hemen yoksullara dağıt” diyor. Hz. Ayşe 7 dirhemi infak ettikten sonra geliyor ve “dağıttım” diyor. Peygamberimiz “Üzerimde 7 dirhemle de olsa Hakk’ın huzuruna gitmekten haya ederim” Hasan Basri’nin bir sözü vardır: Her ümmetin bir putu vardır. Bu ümmetin de putu mülktür. Bunun için birbirlerini kıracaklar, bunun için dinden bile çıkacaklar… Şimdi yaşanmıyor mu bunlar? Mülkle ilişkimizi düzeltmediğimiz müddetçe ne namazın, ne orucun, ne haccın hiçbir faydası yoktur. Yerlerin ve göklerin sahibi Allah’tır. Kimse buna sahiplenmeye kalkmasın. Tevbe Suresi’nin 34. ayetinde: Ve altın ve gümüşü biriktiren ve onu Allah yolunda infâk etmeyen kimseler; artık onlara elîm azabı haber ver… diyor Cenab-ı Hak. Bu ayet indiğinde Hz. Peygamber ayağa kalkıyor ve 3 kez bağırıyor: Kahrolsun altın, kahrolsun gümüş. Dönemin paraları bunlar. Peygamber böyle bağırınca Hz. Ömer: Ağır olmadı mı bu? diyor. Sahabe kara kara düşünmeye başlıyor “ne yapacağız” diye. “Bunu yumuşatma durumu yok mu?” gibi düşünüyorlar ve Hz. Ömer’e “Peygamber’le konuş” diyorlar. Peygamber, “Ademoğlu için şükreden bir kalp, zikreden bir dil, saliha bir eş ve ihtiyacı kadar mülk yeter. Gerisi Ademoğluna fazladır.” diyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.03.2016 13:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ali zirve 2016-03-08 14:11:25

Almaya bin şükür olsun ki doğduğunda sağlıklıydım bu bana en büyük zenginlik 7 kardeşim bir odalı evde yaşıyorduk herkese karşı edepliydik ve rahime bin şükür olsun ki çok varlıklı insanlar gibi doğmadık çünkü zengin insanların hesabı çok ağır olacak ve mal mülk bunlar gelip geçicidir.rabbimiz bizi birbirimizi sevmemiz için yarattı ve eşyaları hayatımizda yardımcı olarak yaratti,eşyalar için kavga etmek için deyil.

Avatar
Celal Kurt 2016-03-09 19:14:13

Adalet ve sevgiyi paylaşmıyorsanız mal paylaşmanız nafile
Hocam yola devam

Avatar
Bülent güneş 2016-03-08 13:43:36

Bu durumu sünnet olarak görmezler. Apartmanın girişine mülk Allah' ındır yazarlar o kadar . Eğer kiracısıysan yandın...

Avatar
Mehmet Ali Özmen 2016-03-08 20:17:15

hocam sizin bu kutsal emeğiniz için kutluyorum yazılarınızı okudukça içim açılıyor şükür inancımı koruduğuma inanıyorum ve bu yüzden iblislerle,putpereslerle her gün aram biraz daha açılıyor ve onlardan uzaklaşabildiğim oranda uzaklaşıyorum Allah sizden ve sizin gibi güzel dindarlardan razı olsun.

Avatar
Nihat karacadağ 2016-03-08 13:22:22

Ali kömürcü Tevbe süresi 34 e niye muhalefet ediyorsun

Avatar
gundi 2016-03-08 16:42:36

Herkes sünneti işine geldiği kadar uygular. ..

Avatar
tim. 2016-03-08 18:31:18

Allahın adaletine karşı durmayın yanarsınız.

Avatar
Ertuğrul Özbağ 2016-03-08 22:00:37

Hem hırsız hemde müslüman olunmaz