KİMİN VALİSİ?

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Milletin a… koyacağız” diyen Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Artvin Cerrattepe’deki maden projesine sahip çıktı.

29 Ağustos 2016 Pazartesi 15:23
KİMİN VALİSİ?

Trabzon’da düzenlenen “Madenlerin Ekonomiye Katkısı ve Artvin’de Madencilik’ konulu konferansta konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz akıllara durgunluk veren açıklama yaptı. “Milletin a… koyacağız” diyen Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Artvin Cerrattepe’deki maden projesinin öne çıktığı konferansta Vali Yavuz: “Benim Türkiye’de bakır üretimini artırmanın önündeki tüm engellerin kafasını koparacağız bu kadar açık ve net” dedi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’on konferanstaki konuşması şöyle; “Artık 15 Temmuz mutabakatı şeklinde ortaya konulan iradenin de yansıması olarak biz artık Türkiye’mizin enerjisini imkanlarını seferber etmek durumundayız başka çaremiz yoktur. Madencilik dediğimiz olay yeraltı zenginliğidir. Madencilik dediğimiz olay bizim sanayi başta olmak üzere hayatımıza direkt etki eden her türlü konunun da başlangıcıdır. Bundan önce Gümüşhane valisi olarak maden ve madenciliğin ne olduğunu bire bir yaşayan ve bu konuda oldukça bilgi sahibi olan idareci olarak diyorum ki bizim Türkiye’de yer altı zenginliklerimizin dışarıya çıkarılması ekonomiye kazandırılması Türkiye ekonomisine yapacağı katkıyı görenler hepimizin yaşadığı o sıkıntıyı bize yaşatanlardır. Peki bunlar böyle yapılıyor diye biz çalışmayacak mıyız? Milli gelirimizi artırmayacak mıyız? Buradan geri mi gideceğiz? Biz gelişmekte olan bir ülke değiliz, gelişmiş bir ülkeyiz. Eskiden övgüyle bahsettiğim İngiltere’nin ulaşım ağını şuan eleştirebiliyorum çünkü bizde çok daha iyisi var. Moral bozmak yok, daha çok çalışacağız. Madenler çok büyük bir başlıktır. Eğer bakır ihtiyacımızın yüzde 80’nini dışarıdan ithal ediyorsak, buna müdahale edeceğiz buna kimse engel olamaz. Benim Türkiye’de bakır üretiminin artırmanın önündeki tüm engellerin kafasını koparacağız bu kadar açık ve net. Yaptık yaptık yapmazsak bunu 15 Temmuzlar’ın tekrarlanması mümkün müdür değildir artık ancak rahat edelim bizi işten güçten etmesinler. Biz buralara artık net ve açık bir şekilde konuşacağız”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol