'KİME VE NEYE KARŞI CİHAD YAPIYORSUNUZ?'

Sancaktepe Belediyesi Bilgi Evi'nin duvarları ile Facebook sayfası 'cihad' çağrılarıyla donatıldı.

12 Şubat 2017 Pazar 13:31
'KİME VE NEYE KARŞI CİHAD YAPIYORSUNUZ?'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP'li Sancaktepe Belediyesi, kendilerine emanet edilen çocukları 'cihad'a teşvik ediyor. Kime ve neye karşı cihad çağrısı yapıyorsunuz?" diye sordu.

Sancaktepe Belediyesi'ne ait Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Bilgi Merkezi’nin duvarları ile Facebook sayfasının 'cihad' çağrılarıyla donatıldığına dair fotoğrafları paylaşan Yarkadaş şöyle konuştu:

"5-14 yaş grubu çocuklarımızın yararlandığı kurumda, çocuklara Cihad övülüyor. Çocukların cihada katılması için tarihten örnekler anlatılıyor. “Cihad'ı onlardan öğrendik” başlığıyla hazırlanan görsellerde, adeta beyinleri yıkanıyor.Bu sorumsuzluğa imza atan başta belediye başkanı olmak üzere diğer yetkililerin hesap vermesi gerekiyor. Dindar nesil adı altında kindar nesil yetiştirenler; kime ve neye karşı cihad edeceklerini de açıklamalıdır. Yaptıkları açıkça suçtur.
AKP'li belediyeler, Bilgievi ya da Eğitim Merkezi adı altında, tıpkı Sancaktepe'de olduğu gibi ücretsiz kurslar düzenliyor. Bu kurslarda, gencecik beyinleri kin ve nefretle dolduruyorlar. Sonra da IŞİD'ten sözde yakınıyorlar. IŞİD'i işte bu kafa güçlendiriyor, IŞİD'e insan kaynağını bu zihniyet hazırlıyor.Çocuklara, dostluğu, barışı, kardeşliği, sevgiyi anlatmak yerine, cihadı öğütleyenler, bu ülkenin geleceğini tehlikeye atıyor."
TBMM'YE TAŞIDI 
Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na önerge sunan Yarkadaş şu soruları da yöneltti: 
1- 5-14 yaş grubu çocuklarımızın yararlandığı bilgievinde “Şubat Ayının Değeri; Cihad" şeklinde paylaşımlar ile pano ve camlarına Cihad’ı teşvik eden görseller kim ya da kimler tarafından asılmıştır?
2- Belediyenin internet sitesinde “bilgievimizde, yarınlarımız olan çocuklarımızın bilgili, yüksek karakterli, sorumluluğunu bilen, özgüven sahibi ve ahlaklı bireyler olması için hizmet verilmektedir” sözleri yer almaktadır. Bu bireyler Cihad çağrıları ve teşvikleriyle mi bu özelliklere sahip olacaktır? 
    "3- Görselleri asan bilgievi yöneticileri hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?"

Haber görseli

Haber görseli

Haber görseli

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.02.2017 13:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol