'Kim Ne Kadar Döviz Aldı, Açıklayın'

Halkbank'taki kur skandalı sosyal medyanın da gündemindeydi. Yurttaşlar konuyla ilgili binlerce paylaşım yaptı. Ortak talep; o saatlerde kimin, ne kadar döviz aldığının açıklanması oldu.

01 Eylül 2018 Cumartesi 12:40

Dün gece Halkbank sitesinden döviz kurlarını takip edenler şaşkınlığa uğradı. Sitede dolar 3,72'yi, Avro ise 4,32'yi gösterdi. Skandala ilişkin Bankadan yapılan açıklamada ise tam anlamıyla bir itiraf geldi. Banka sınırlı sayıda işlem yapıldığı ve bankanın ve mevduat sahiplerinin zararının olmadığını açıkladı. Skandal sosyal medyanın da gündemindeydi. Kullanıcılar adeta hep bri ağızdan, "kin, ne kadar dolar döviz aldı açıklayın" dedi.

Mustafa Sönmez

Bu basit bir herze değil. Büyük soygunlar yaşanmadıysa 3.72 lik kurdan kimler ne kadar işlem yapıldı tek tek açıklanmalıdır. Aksi taktirde TBankalar Birliği bşk da olan YKB Hüseyin Aydın büyük zan altında kalacaktır. Bu kamu bankalarının nasıl arpalık yapıldığı sır değildir.

Barış Atay

Bu “kısıtlı sayıda” işlem yapanlar kimlermiş?

Sinan Oğan

Dün gece da yaşanan düşük döviz kuru nedeniyle banka hakkında yapılan spekülasyonlara son vermenin bir tek yolu vardır. Banka o yarım saat içinde ne kadar döviz satmıştır bunu açıklasın ve konu kapansın. Ortada ciddi bir rakam mı var yoksa “Çerez Parası” mı görelim?

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.09.2018 12:50
Anahtar Kelimeler:
HalkbanHalkban Dolar
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol