'KERBELA İNSANLIĞIN YÜZ KARASIDIR'

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Kerbela olayının insanlık tarihi açısından en acı ve vicdanları kanatan bir trajedi olduğunu belirterek, “ Kerbela bütün İslam aleminin acısıdır ancak daha da ötesi insanlığın yüz karasıdır, tarihin silinmez lekesidir.” dedi.

03 Aralık 2012 Pazartesi 11:09
'KERBELA İNSANLIĞIN YÜZ KARASIDIR'

 Torbalı Alevi Bektaşi Derneği’nin düzenlediği aşure günü etkinliğine Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın yanı sıra AK Parti, MHP, BDP, BBP, TKP, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

CUMARTESİ TORBALI, PAZAR KARŞIYAKA…
Etkinlikte 2 bin kişilik aşure, davetlilere ve vatandaşlara dağıtıldı. Cesur Yılmaz ise türküler söyleyerek etkinliğe renk kattı. Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Engin Türkdoğan, yoğun katılımın kendisini duygulandırdığını belirtti. Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, Pazar günü de Karşıyaka’da Cem Vakfı ve İzmir Eskişehirliler Derneği’nce organize edilen Aşure Günü Etkinliği’nin konuğu oldu. 
ASLAN BİRLİK, BERABERLİK MESAJI VERDİ…
İsmail Cem Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç’un da yeraldığı etkinlikte konuşan Aslan, Kerbela’nın bütün İslam aleminin acısı olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
“SADECE İSLAM ALEMİNİN DEĞİL İNSANLIĞIN YÜZ KARASI…”
Muharrem ayının acıyı ve hüznü simgelediğini kaydeden Aslan, “ Aşure günleri de acı ortamından sonra bolluğu, beklenti ve rahmeti anlatıyor. Allah’ın Aslanı ünvanlı Hazreti Ali’nin oğlu Hazreti Hüseyin’in Yezid ve taraftarlarınca katledilmesini anlatıyor. Kerbela insanlık tarihinin en acı ve vicdanları kanatan bir trajedisidir. Hazreti Hüseyin’in yavrusunun bir damla suya muhtaç bırakılması, canice katledilmesi insanlığın yüz karası, tarihin de silinmez bir lekesidir. Filozof İbni Haldun’a göre Hazreti Hüseyin, yiğitliğinin yanında akıllıdır, içtihat sahibidir, ayetleri en doğru bir şekilde yorumlayabilmektedir. Ve böyle bir insanı, Peygamberimiz’in torununu katletmekten çekinmemişlerdir.”  diye konuştu.
SERTEL: BAYRAĞA, ÜLKEYE SAHİP ÇIKALIM…
Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Atilla Sertel ise, hem Eskişehirli olmaktan hem de İzmir’de yaşamaktan duyduğu memnuniyete dikkat çekerek, “ Çok mutluyum ve onurluyum çünkü Eskişehir’de doğdum, çok mutlu ve gururluyum çünkü İzmir’de yaşıyorum. Her iki kentin halkının da dik bir duruşu var, Atatürk’e, bayrağa, bölünmez ülke bütünlüğüne de sahip çıkıyorlar.” dedi. Konuşmaların ardından türküler söylendi, semah ekibi semah döndü. Alevi dedesinin aşure duasının ardından da davetli ve vatandaşlara aşure dağıtıldı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol