'KEMALİZM AYDINLANMA DEMEKTİR'

Gazeteci-Yazar Soner Yalçın, Kemalizmin temelinin eşitlik ilkesi olduğunu belirterek, üstü kapalı şekilde CHP yönetiminin feodal düzen temsilcilerini meclise taşımakla Kemalizm ile çeliştiklerini söyledi.

02 Ocak 2015 Cuma 23:56
'KEMALİZM AYDINLANMA DEMEKTİR'

Halk TV'de yayınlanan Uğur Dündar ile Halk Arenası programında 'Kemalizm' sorusuna yanıt veren Gazeteci-Yazar Soner Yalçın, "Kemalizm demek aydınlanma demektir' dedi.

İşte Yalçın'ın o sözleri:

" Mustafa Kemal savaş meydanlarında Voltaire okuyan bir askerdir. Bunu bir Fransız ve Avrupa aydınlanmasından ayıramazsınız. Gökten zembille gelmiyor. Orada insanoğlunun büyük mücadelesi var. Bu bizim topraklarımıza özgü birşey de değil.

Monarşi ve cumhuriyet meselesiydi bu. Ne yazık ki bir partiden belediye başkanı oluyor ve hukukçular 'Atatürk rozeti takmaz' diye beyanat veriyor. Yahu kardeşim adalet dediğin soyut bir kavram değil mi onun bile bir ideolojisi var. Senin adalet dediğin monarşide de var faşizimde de var. Sen hangi adaleti söyleyeceksin? Senin temelin cumhuriyet hümanizme yani eşitlik ilkesine dayanmak zorunda.

Kafaları karıştırdılar. Atatürk rozeti nasıl olmaz. Duruşmada var. Türkiye bir hukuk cumhuriyeti ve bunun temelini Avrupa devriminden alıyor. Yoksa oturmuş üç, beş kişi hadi bunu yapalım dememişler. Bir evrensellik var burada. Bizim mücadelemizde bunu kapsamalıdır. Mustafa Kemal dediğimiz, Kemalizim dediğimiz bu. Bunu savunan parti sen şeyh çocuğusun, sen ağa çocuğusun benden milletvekili ol diye parlamentoya feodalizmin temsilcilerini getirmiş. Bu Kemalizm değildir, bunu yapan bir parti de Kemalist bir parti değildir. Kemalizm dediğimiz aydınlanmadır."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.01.2015 00:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol