KARŞIYAKALILAR CADDELERE SIĞMADI

Karşıyaka’da 19 Mayıs coşkusu alanlara sığmadı. Belediye önünde toplanarak, Karşıyaka Çarşı’dan marşlar söyleyerek yürüyen Karşıyakalılar, Anayasa Meydanı’nda “Unutturmak isteyenlere inat” diyerek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

20 Mayıs 2013 Pazartesi 11:18
KARŞIYAKALILAR CADDELERE SIĞMADI

 Alanda kalabalığa seslenen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın “Atatürk ilkelerini yaşatmaya var mısınız?” sorusuna 10 bin kişi hep bir ağızdan “Varız” diye yanıt verdi. 

Karşıyaka Belediye Binası önünde, akşam saatlerinde toplanan Karşıyakalılar, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege ile birlikte yürüdü. Kalabalığın coşkusuna Belediye Başkanı Cevat Durak’ın eşi Birsen Durak’ta elinde bayrağıyla katıldı. Kortej Karşıyaka Çarşısı’na ulaştığında coşku ikiye katlandı. Çarşı esnafı ile alışveriş yapan vatandaşların da katıldığı kalabalık ellerindeki bayraklarla Anayasa Meydanı’na marşlar eşliğinde yürürken, Cemal Gürsel Caddesi adeta kırmızıya boyandı.
Anayasa Meydanı’na ulaşan 10 bin kişi adına, Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve CHP İlçe Başkanı Ali Karaege ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, kalabalığa seslenen Başkan Durak, “Sizlerle gurur duyuyorum” diye başladığı konuşmasında, “Sizin gibi güzel, aydınlık yüzlü insanların bizlerle birlikte mücadeleye devam edeceğini biliyorum. Türkiye’nin bütünlüğünü, kardeşliğini her günden daha fazla istiyoruz. Biz dünyada ve Türkiye’de barış istiyoruz. Atamız bize yüzlerce yıl önümüzü açacak ilkeler koydu. Cumhuriyet’in ve Atamızın bekçileri olarak, her gün bir çınar yakmaya hazırsınız. Çünkü siz Karşıyakalısınız. Ne Mutlu Türküm diyene” dedi.
Durak’ın ardından konuşan CHP milletvekili Moroğlu sözlerine “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” şiiri ile başladı. “Bu vatanı korumak için yola çıkan Karşıyakalılar bayramınız kutlu olsun” diyerek, konuşmasına devam eden Moroğlu, kalabalığa “ Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Özgürlük”, “İş, Emek, Özgürlük, Yaşasın Cumhuriyet” diye slogan attırdı. Konuşmasını “Yaşasın Karşıyakalılar kadar Cumhuriyet’e sahip çıkanlar. Yaşasın Karşıyaka’nın özgürlük, hürriyet ve bağımsızlık türküsünü söyleyen güzel insanlar” diye bitiren Moroğlu, Mustafa Balbay’a da bir selam yolladı.















yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.05.2013 11:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol