KAPAK GİBİ YAZI YAZDI...

Türkiye'nin en özel kalemlerinden biri olan Yılmaz Özdil, yine müthiş bir yazıya imza attı.

21 Eylül 2016 Çarşamba 18:58
KAPAK GİBİ YAZI YAZDI...
İşte Özdil'in 'Şort' başlıklı müthiş yazısı:

“Dekolte giyen kadınlar tecavüzü göze almalı, parfüm haramdır, topuklu ayakkabı ayete aykırıdır” diyen herifin, sanki bunları hiç söylememiş gibi, profesör sıfatıyla hâlâ ders vermesine göz yumuyorsak… “Hamilelerin sokağa çıkması terbiyesizliktir” diyen tarikat şeyhinin, hukuk otoritesi edasıyla, devlet televizyonu TRT'de program yapmasını hoş görüyorsak… “Eşinin dans etmesine izin veren erkek deyyustur” diyen müftünün arkasında namaz kılmaya devam ediyorsak… Şort giyen kızın suratına belediye otobüsünde tekme atılması anormal midir?
*
Bu ülkenin TBMM başkanı, kahkaha atan kadınların “iffetsiz” olduğunu söylüyorsa… Milli eğitim müdürü, kız öğrencilerle erkek öğrencilerin aynı merdiveni kullanmasından rahatsız oluyorsa… Anadolu lisesi müdürü, kızlı-erkekli oynanan halkoyunlarını “din dışı” ilan ediyor, halaya horona “zina” yakıştırması yapıyorsa… Güzel sanatlar fakültesiyle ünlü üniversite, kadın heykelini erotik bulup, depoya kaldırıyorsa… Basketbol federasyonu mesela, muhafazakar siyasetçiler rahatsız oluyor diye, dünya basketbol şampiyonasında ponpon kızları saklıyorsa… İstanbul büyükşehir belediyesi, hacıların aptesti bozulmasın diye, panolardaki mayo reklamını sansürlüyorsa… Tesettür defileleri “İslami defile” adı altında yapılıyorsa… Şort giyen kıza “şeytan” diye saldırılması tuhaf mıdır?
*
Kalbinizi kırmak istemem ama…
O kızcağızın suratına o tekmeyi hep birlikte attırdık.
*
Harem-selamlık plajlara, güya “demokratik hak” olarak baktığımız için… “Bağyan yanı” bilet satılmasını normal karşıladığımız için… Ağzından salyalar akan kerestelerin, her yılbaşı gecesi Taksim'de turist kadınlara parmak atmasına seyirci kaldığımız için, hatta “kadın başlarına ne işleri var o saatte orada” diye sırıttığımız için… Yavaş yavaş, alışa alışa, sinsi sinsi, belediye otobüsünde uçan tekmeye kadar geldi.
*
Eğitimsizi yüceltmenin, cahil egosuna saygı göstermenin, cühelanın cüretine katlanmanın, lümpen küstahlığına yol vermenin, maganda şımarıklığına müsamaha etmenin, kaçınılmaz sonucudur bu.
*
O yaratık…
Bu iklimden besleniyor.
Bu atmosferden cesaret alıyor.
*
“Hangi hakla karışıyorsun, sana ne” diyeceğimize, “aman karışmayayım, bana ne” dediğimiz için… Bu korkaklıktan güç buluyor.
*
Ve, bu çirkin hadise iyi ki İstanbul'da oldu da, haber oldu. Maalesef aslında… Bu yılışık empati, bu bencil duyarsızlık yüzünden, bugün Türkiye'nin yüzde 70'inde şortla gezilemiyor. 40 sene önce 50 sene önce bikiniyle yüzülen şehirlerimizde, kadınlarımız denize bile giremiyor. Hatta, memleketin yarısında hava karardıktan sonra sokağa bile çıkamıyor. Mahalle baskısı, pranga gibi takılıyor.
*
O otobüstekiler gibi bön bön bakmakla olmuyor.
Fransa'dan İsviçre'den İtalya'dan çok önce “eşit hak”lar tanıyan Atatürk vizyonu, nasıl oldu da, bedevi kültürüne savruldu?
Herkesin bu soruya kafa yorması, harekete geçmesi gerekiyor.
*
Çünkü…
Ya kadınlar özgür yaşayacak.
Ya insan olmayacağız.
Başka seçenek yok.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Hakan Etkar 2016-09-22 08:37:33

Bu yazının her satırına, her cümle ve kelimesinin altına imzamı atarım. Yetmez ama EVET ! Bu haliyle bir Yılmaz Özdil, 1000 tane diplomasız işgalci Erdoğan'dan evladır !

Misafir Avatar
tayfun 2016-09-22 12:16:44 @Hakan Etkar

Helal Hakan!

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hatice 2016-09-23 07:24:50

Müslümanlığı Allah'ın kadınların göz önünde olmadan dikkat çekmeden sadece eşi için süslenen ve açılan çocuklarına anne olan başka erkeklerin ihtirasla bakamayacakları bir varlık olmasını ister diyen arkadaş ve sizin gibi düşünenlere cevabım bugün başları bağlı yüzlerinde bir ton makyaj ile en lüks markalar ve renkli eşarpları ile kim daha çok dikkat çekiyor buna cevap verin önce de müslümanlığı yeniden yazmayın, bırakın bu işleri. Allah yolunu sizlerin zararlı düşünceleri bulmayacağız, bizim kalbimiz her zaman Allah iledir ve hiç bir zaman onu kullanarak saçma sapan yeni müslümanlık kaideleri çıkarmayın. Rezaletleriniz diz boyu hala konuşabiliyorsunuz ya. Allah böyle ister diye kimsiniz siz ya Peygamber misiniz de Allah'ın lütuflarını bize öğretmeye çalışıyorsunuz. Bugüne kadar din yoktu da siz mi öğretiyorsunuz. Renkli eşarpları ile dikkat çekmek için çabalayan kızlarınızı, kadınlarınızı eve sokun önce sonra bize akıl öğretin derim.

Avatar
Aysel Ekiz 2016-09-22 17:57:10

Yazılan yazinin, sonuna kadar yanındayım.Bu günlerde yaşadık larimiz, ortadadır, Yıllar öncesi yaşadığımız İstanbul değil etrafımızda gördüğümüz insanlara bakın ne hâle geldi isyan ediyorum, fakat çözüm bulmak çok zordur, bu örümcek beyinlere inanan insanlar çoğunlukta olduğu gibi bizi yönettiğini zannederler bilmiyorum nasıl yapılır ne yapmalıyız herşeyi kendine hâk goren bu sisteme nasıl dur deriz? Atatürk devrimlerine sahip çıkacak sisteme ihtiyacımız var.gercek kimliğimizi sorgulamaya ihtiyacımız var, Demokratik kadın haklarına saygılı Ülke yönetimine ihtiyacımız var.

Avatar
hatice 2016-09-23 00:07:27

TAMDA ÖYLE .AYNEN KATILIYORUM.AMA SON ZAMANLARDA ÇOK İLGİNÇTİR Kİ KENDISİNDEN EMİN OLDUĞUM İNSANLAR BİLE BU OLAYLARA TEPKİSİZ KALIYORLAR. BİR PSİKOLOJİK BASKI VE KORKU VAR.BUNU ANLAMIYORUM.BÖYKE KORKARAK HER ŞEYE UYMASADA SESSİZ KALARAK ORTAM BU HALE GELDİ ZATEN.BIR FETOŞ SAPKINLIĞI VARDI.ĆOK ŞÜKÜR FOTOLARI ORTALIĞA DÖKÜLDÜ..AMA HER YER TARİKAT SAPKINLIKLARI İLE DOLU.VE DEVLET CEMAAT DİYOR DERS ALMAMISCASINA.İNSANLAR DELİRMİŞ GİBİ ŞERİAT DİYOR.MİCİN AYDINLAR BOL BOL YANİ DAHA FAZLA BASIN ÜZERİNDEN SESİNİ DUYURMUYOR

Avatar
Ahmet Koçak 2016-09-22 12:52:43

Zatı muhterem, "makyaj yapan kadın kaportası bozuk araba gibidir" deyip hali hazırda karısı yüzündeki boyayla...

Avatar
Selim gunduz 2016-09-22 14:55:11

O an otobüsdekiler benzetmiş.. azıcık da olsa umut var..kendi ifadesi. Olay büyümez diye dayak atanlardan şikayetçi olmamış.. ama daha vahimi olabilirmiş de.?

Avatar
Yavuz domo 2016-09-22 23:15:15

İster beğenin ister beğenmeyin Müslümanlık böyle bir şey. Allah kadınlarıngöz önünde olmadan dikkat çekmeden sadece eşi için süslenen ve açılan çocuklarına anne olan başka erkeklerin ihtirasla bakamayacakları bir varlık olmasını ister .

Avatar
Abdullah altunay 2016-09-23 13:06:47

Bunlar gibi eşekleri eğitmek lazım eğer bu ülkede reisle uzun adamlar fetoyla zamanında kankalik yapıp şimdi demokrasi diye bangır bağırıyorsa balık baştan kokar baligida başida eğitmek lazım 21.yüz yılda vay halimize