KANUNİ VE HÜRREM'İ ANLATTI...

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, İzmir'in Bergama ilçesindeki konferansında Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan’ı anlattı.

23 Mayıs 2011 Pazartesi 13:07
KANUNİ VE HÜRREM'İ ANLATTI...

 Tarihçi yazar Talha Uğurluel, İzmir'in Bergama ilçesindeki konferansında Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan’ı anlattı. Gönüllü Anneler Derneği tarafından düzenlenen “Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan, Topkapı Sarayı ve Haremi” isimli konferansı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Akıntürk, AK Parti ilçe Başkanı Halil Gider, milletvekili adayı Hasan Şahin, Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman, Koza Altın İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Hayri Öğüt, çok sayıda işadamı ve diğer vatandaşlar dinledi.
Açılış konuşması yapan Dernek Başkanı Zuhal Erdoğan, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ardından Murat Doğru ve ekibi, canlı müzik eşliğinde türküler söyledi. Daha sonra başlayan konferansta Uğurluel, Sultan Süleyman dönemini sinevizyon eşliğinde fotoğraflarla anlattı. Padişahların hayatlarından kısa bilgiler aktararak, bıraktığı eserler hakkında bilgi verdi. Osmanlı döneminin bazı dizi filmlerle çarpıtıldığını söyleyen Talha Uğurluer, Kanuni ve Hürrem Sultan'a büyük haksızlıklar yapıldığını ifade etti. Konferans, yaklaşık 2 saat sürdü.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol