'KALDIRIN BU PROGRAMI'

“Hamile kadınların sokakta gezmesi estetik değil” sözlerinin ardından, ''Eş yoktur, zevce vardır'' diyen tasavvufçu İnançer'in programının yayından kaldırılması istendi.

23 Eylül 2013 Pazartesi 11:30
'KALDIRIN BU PROGRAMI'

  TRT’deki ramazan programında söylediği “Hamile kadınların sokakta gezmesi estetik değil” sözlerinin ardından, bu kez de ''Eş yoktur, zevce vardır'' diyen tasavvufçu ve avukat Ömer Tuğrul İnançer'in programının yayından kaldırılması istendi.

CHP'nin kadın milletvekilleri İnançer'e tepki göstererek, programın yayının kaldırılması talebini TRT'ye iletecek. Program devam ederse de yargı yoluna gidecek. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, bu kişinin sözlerinin AK Parti'nin kadına bakışını gösterdiğini, programın yayından kaldırılması için hukuki yola da başvuracaklarını açıkladı.

AKP Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da "Alllah bizi bu zihniyetten korusun. İnançer kim ? Kanaat önderi mi, din adamı mı, kültür adamı mı, ben anlamış değilim" diye konuştu. CHP milletvekili Binnaz Toprak da İnançer'i ve programı yaptıran TRT yönetimini kınayarak ''İnsanlar TRT'yi de bu şahsı da protesto etmeli'' dedi.

NE DEMİŞTİ?
İnançer, TRT’deki “Gönül Dünyamız” isimli programda kadının ekonomik hürriyeti gibi aldatmacalardan vazgeçilmesi gerektiğini iddia etmiş ve şunları söylemişti:

''Çalışan kadın 'Ben kocama muhtaç değilim’ diye evvela ailesini dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor. Kocasının emrinde olmayı haysiyetine uygun bulmuyor. Ben eş demem. Eş yoktur, eşitlik yoktur. Ben karımla, çocuğumla eşit değilim. Eşim değil, zevcem olur. Karı da kurumsallığı anlatmak için kullanılır.''

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.09.2013 13:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Hamza Hamzaoğlu 2013-09-24 13:26:42

cahil gördüm bu kadarinida görmedim.