'KAÇAKÇIYA 123 BİN LİRA ŞEHİDE KURUŞ YOK'

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimler Derneği'nden Afyonkarahisar'da şehit düşen askerlerin 'doğal afet şehidi' sayılmasına tepki.

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:27
'KAÇAKÇIYA 123 BİN LİRA ŞEHİDE KURUŞ YOK'
TÜRKİYE Harp Malülü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanlığı, "Devletimizin kanunlarımızda suç olan kaçakçılık yaparken öldürülenlerin ailelerine bile sahip çıkıp 123 bin TL tazminat öderken, Afyon'da şehit düşen 25 vatan evladına sahip çıkmamıştır. Kaçakçılık yaparken ölenler 25 vatan evladı şehitten ve bütün şehitlerimizden daha üstün tutulmuşlardır, bu nasıl bir anlayıştır anlamamız mümkün değildir" açıklamasını yaptı.
Şube Başkanı Ali Yavuz, yaptığı açıklamada Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde şehit düşen 3 askere rahmet, ailelerine başsağlıgı diledi. Yavuz, tüm terör olaylarını ve bu hainleri destekleyenleri, sözcülüklerini yapanlarını ve onlara prim verenleri nefret ve şiddetle kınadıklarını söyledi. Yavuz, şöyle dedi:
"Afyon'da mühimmat deposunun patlaması sonucu 25 askerimiz şehit olmuştu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gönderilen mektupta ailelerimize 'Oğullarınız doğal afet şehididir' ifadesi kullanılmış, bu durum ailelerimizi fazlasıyla üzmüştür. Şehitlerimiz vatani görevini yaparken elim bir kaza sonucu hayatlarını kaybetmişlerdir, ailelerimiz bu acıyı yüreklerinde taşırken oğullarına doğal afet şehidi ifadesinin kullanılmasıyla bir kez daha yıkılmışlardır. Kanunlarımızda vatani görevini yerine getirirken kaza sonucu vefat edenler görev şehidi sayılmaktadır. Şehitlerimizin bu şekilde sınıflandırılması şehit ailelerimizi rencide etmekte üzmektedir. Hele ki Afyon'da meydana gelen kazada hayatlarını kaybeden 25 askerimize doğal afet şehidi ifadesi kullanılması hiç doğru olmamıştır. Neye göre bu ifadeyi kullandıklarını açıkça belirtmelerini bizlerle paylaşmalarını istiyoruz. Devletimizin kanunlarımızda suç olan kaçakçılık yaparken öldürülenlerin ailelerine bile sahip çıkıp 123.000 TL tazminat öderken, 25 vatan evladına vatani görevlerine yaparken şehit olan 25 evladımıza sahip çıkmamıştır. Kaçakçılık yaparken ölenler 25 vatan evladı şehitten ve bütün şehitlerimizden daha üstün tutulmuşlardır, bu nasıl bir anlayıştır anlamamız mümkün değildir.'

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol