İzmir Depreminde Kayıplar Artıyor!

AFAD, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremde can kaybının 100'e yükseldiğini bildirdi.

30 Ekim 2020 Cuma 15:04
İzmir Depreminde Kayıplar Artıyor!

Yapılan son açıklamada, deprem sonrasında büyüklüğü 4’ün üzerinde 44 artçı olmak üzere, toplam 1401 artçı yaşandığı belirtilerek, "SAKOM’dan alınan bilgilere göre 100 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 994 vatandaşımızdan 847’si taburcu edilmiş olup 147 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir" denildi.

Son dakika bilgisine göre; Rızabey apartmanı enkazında 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı...

İZMİR DEPREMİNDE ARDI ARDINA ACI HABERLER

İzmir'deki depremin ardından saatler ilerledikçe acı haberler de art arda gelmeye başladı. Bayraklı Manavkuyu'daki Rızabey Apartmanı enkazında bulunan aynı aileden 5 kişinin daha cansız bedenlerine ulaşıldığı öğrenildi.

Rızabey apartmanı enkazında aynı aileden 4'ü çocuk 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldığı belirtildi. Deniz Yücel ve Nilay Yücel’in çoçukları Lena (4), Diren (3), Feda (10) ve Vera (6) ile babaanneleri Arefe Yücel’in (60) cansız bedenlerine ulaşan ekipler enkazdan çıkartmak için çalışmalarını sürdürüyor.


Önceki günlerde enkaz başından ayrılmayan anne Nilay Yücel’in, çocuklarından birine ait bebeği elinden bir an olsun bırakmaması yürekleri sızlatmıştı.

RIZABEY APARTMANI ENKAZINDAN BİR KADIN CESEDİ ÇIKARTILDI

İzmir’deki enkazlarda arama ve kurtarma çalışmaları sürerken, Rızabey apartmanından bir kadın cesedi çıkartıldı.

Saat 04.15’te yapılan çalışmalar sonucunda, talihsiz kadının cansız bedeni moloz yığınlarının altından çıkartıldı.

YILMAZ ERBEK APARTMANI'NDAN 3 CANSIZ BEDEN DAHA ÇIKARILDI

İzmir’in Bayraklı ilçesinde depremde ilk iki katının çökmesiyle yan yatan Yılmaz Erbek Apartmanı'nda sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında 3 kişinin daha cansız bedeni çıkarıldı. Dün akşam saatlerinden bu yana binanın enkazından çıkarılan ceset sayısı 7’ye ulaştı.

AKUT ENKAZ ALTINDAN 11 CAN KURTARDI

Ülkemizin en önemli afetlerinden 1999 Büyük Marmara Depremi’ndeki rolüyle ülke gündemine giren AKUT, 30 Ekim 2020 Cuma günü Saat 14:51’de gerçekleşen Ege Depremi’nin arama kurtarma çalışmalarına; 18 farklı ekip ve 242 gönüllü ile katıldı. Sahada bulunan 3 arama kurtarma köpeğinin gerekli anlarda enkazlara yönlendirdi.

Farklı enkaz noktalarında kurtarma çalışmaları gerçekleştiren AKUT, şu ana kadar 9 kişinin ve 2 hayvanın enkazlardan çıkarılmasına yardımcı oldu. Çalışmalar, 13 AKUT ekibi, 170 gönüllü ve 2 K9 köpeği ile devam ediyor.

SON KİŞİ KURTARILANA KADAR UMUTLA DEVAM

Deprem gerçekleştiği andan itibaren AKUT’un bölgeye yakın ekiplerinin hızla deprem bölgesine ulaştıklarını belirten AKUT Başkanı Recep Şalcı, “Zaman enkaz altındakilerin aleyhine akıyor maalesef ama umutları diri tutarak, enkaz altından son canlı çıkarılana kadar çalışmalara devam ediyoruz ve edeceğiz. Geçmiş depremlerde 8. hatta 10. günde bile canlar kurtarıldı. Sismik ve teknolojik tüm cihazlarımızı kullanıyoruz, artık ince arama kurtarma kısımlarındayız. Şu ana kadar 9 insan ve iki hayvan kurtardık AKUT olarak ” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.11.2020 20:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol