İZMİR ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI!

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ın katılımıyla 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Kadifekale Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi.

18 Mart 2011 Cuma 13:37
İZMİR ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI!

Sağanak yağmur altındaki törende konuşmalarda sonra Vali Kıraç, şehitlik anı defterini imzaladı. Şehit Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan’ın babası Özcan Ulucan’a ise Devlet Övünç Madalyası takdim edildi. Şehitler için dua edilmesinin ardından şehitlik gezildi ve kabirlere karanfil koyuldu. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kacaoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, askerî erkan, şehit dernekleri temsilcileri, şehit aileleri ve diğer vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından çelenlek koyuldu. Hava Savunma Albay Saim Kaya ime Türkiye Harp Malulleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şube Başkanı Volkan Kaya, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı. Albay Kaya, “Şehitler, vatan uğrunda canını vererek kendilerinden sonra gelen kuşaklara en kutsal hak olan yaşam hakkını kazdıran, her sayfası altın harflerle yazılmış millî tarihimizin mimarı kahramanlardır.” dedi. Volkan Kaya ise, “Bu toprakları vatan yapanlar, şanlı bayrağımıza al rengini verenler ölümsüz şehitlerimizdir. Bu vatan üzerinde şanla, şerefle, övünçle yaşıyorsak, bütün bunların onuru aziz şehitlerimize aittir. Dünya tarihine milletçe imza atmışsak, bunun yegâne temeli şehitlerimizdir. Bu sebeple şehitler ölmez.” şeklinde konuştu. Diğer konuşmalar ve şiirlerin ardından Vali Kıraç, Başkan Kocaoğlu ve Orgeneral Taşdeler, şehit kabirlerini tek tek dolaşarak çiçek koydu.
Bu arada İzmir Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneği, valilik önünde lokma döktürdü, ayrıca şehit ailelerini vapurla körfezi dolaştırdı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol