İYİ HABER! HAVA SERİNLİYOR...

Günlerdir etkisini sürdüren sıcak hava, yarından itibaren yerini serin ve yağışlı havaya bırakacak.

29 Haziran 2013 Cumartesi 18:12
İYİ HABER! HAVA SERİNLİYOR...

 Günlerdir etkisini sürdüren sıcak hava, yarından itibaren yerini serin ve yağışlı havaya bırakacak. Sıcaklık batı bölgelerden başlamak üzere yurt genelinde 4 ila 10 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için “yüksek sıcaklık uyarısı” yaparken, Türkiye’nin güney, iç ve doğu kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceğine dikkat çekerek, yüksek sıcaklığın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini duyurdu. Kavurucu sıcaklar bugün de etkisini sürdürecek ancak Türkiye, yarından itibaren Balkanlar üzerinde gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Son meteorolojik değerlendirmelere göre, yarın Marmara ve Batı Karadeniz bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, yarın öğle saatlerinden sonra Marmara’nın doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Türkiye genelinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığının yarından itibaren batı bölgelerden başlamak üzere yurt genelinde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalarak, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yağışlı hava, Pazartesi günü (kuzey ve iç bölgelerde, Salı günü de kuzey kesimlerde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. (ANKA)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.06.2013 18:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol