İŞTE MUHTEMEL BAŞKANIN KARİYERİ VE İLİŞKİLİ OLDUĞU İSİMLER!

Koltuğu bırakacağını açıklayan Görmez'in yerine Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Emin Aşıkkutlu'nun getirilmesi bekleniyor. Adı Diyanet Başkanlığıyla anılan Aşıkkutlu'nun "kariyeri" ve ilişkili olduğu isimler dikkat çekici.

27 Temmuz 2017 Perşembe 12:17

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevden ayrılacağını açıklaması sonrası bu görev için Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu'nun ismi öne çıktı.

Haberler sonrası kim olduğu merak konusu olan Aşıkkutlu, Trabzon İmam Hatip Lisesi'nden mezun olurken, 1983 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. 1989 yılında Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile Mısır hükümetinden kazandığı araştırma bursuyla Mısır’a giderek Ezher ve Kahire Üniversitesi’nde alanı ile ilgili araştırmalar yaptı. Bu esnada Kahire Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rifat Fevzî Abdülmuttalib’in hadis derslerine katıldı ve hadis icazeti aldı.

1993-1994 eğitim-öğretim yılında resmi izinli olarak Bulgaristan/Sofya İslam Enstitüsü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

2010-2016 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi (Kurucu) Dekanlığını yaptı. 

NURETTİN YILDIZ'LA KESİŞEN YOLLAR
soL'da yer alana habere göre, aynı zamanda Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürüten Aşıkkutlu'nun adı, “İslam’da evlilik ile ilgili yaş sınırı yoktur. 6 yaşındaki çocuk ile de evlenilebilir” sözleriyle kamuyounda büyük tepki çeken Nureddin Yıldız’la birlikte birçok habere konu olmuş durumda.

Yıldız'ın Başkanı olduğu Sosyal Doku Vakfı'nda yer alan haberlerde adı geçen Aşıkkutlu'nun Yıldız'la birlikte çekilmiş fotoğrafları da bulunuyor. Sosyal Doku Vakfı'nın sitesinde yer alan bir haberde, "Yaşar Kandemir hocamızın talebesi olan Emin Aşıkkutlu ile Nureddin Yıldız hocamızın ortak hocalarının dizi dibinde buluşmuş olmaları muhabbeti artıran etken olarak göze çarptı" şeklinde ifadeler yer aldı.

Haberde iki ismin ortak hocası olarak yer alan Yaşar Kandemir'in ilgili sitede yer alan bir açıklamasında şu ifadeleri kullanması dikkat çekti:

" Bugün birtakım hanımlar bu ilahî görev dağılımını kabul etmiyorlar. Kendilerini erkekten farksız görüyorlar. Hâlbuki dinimiz, iki kişi birlikte yolculuk yaptığı zaman bile anlaşmazlıkları önlemek için birinin başkan yapılmasını zorunlu kılıyor. Çünkü güzel dinimiz Müslümanların ihtilaf etmesini, ayrılığa düşmesini uygun görmüyor. Bunun için erkeği aileye başkan tayin ediyor. Erkeğin başkan olduğunu kabul etmeyen hanımlar, huzursuzluğa ve geçimsizliğe daha baştan talip oluyorlar."

AŞIKKUTLU NE ZAMAN GÖREVE BAŞLAYACAK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez için yaptığı, "Sayın başkan görevinin başındadır. Ama tabii kendisinin başka bir görevle devam gibi bir talebi vardı bu değerlendirilir" açıklaması sonrası Görmez'in kısa süre içinde başka bir göreve atanması bekleniyor.

Görmez'in atamasının hemen ardından Aşıkkutlu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı koltuğuna oturması bekleniyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol