İŞTE DÜŞEN HELİKOPTERDEKİ DİYALOGLAR

Polis helikopteri irtifa kaybedince bakın pilot helikopterdekilere nasıl seslendi...

22 Mayıs 2011 Pazar 12:56
İŞTE DÜŞEN HELİKOPTERDEKİ DİYALOGLAR

 Cuma günü İstanbul Boğazı'na düşen helikopterden yaralı kurtulan Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir, helikopterin motorunun durduğunu fark edip irtifa kaybedince helikopterdekilere 'suya atlayın' diye bağırdı.

İçişleri Bakanı Osman Güneş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun görüşmesinin ardından Bakanlık müfettişlerine kaza hakkında soruşturma talimatı verdi. 

HAVADA PİLOT DEĞİŞTİ

Akşam gaetesinin haberine göre kazadan yaralı kurtulan Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir, helikopterin motorunun durduğunu fark edip önce karaya inmeye çalıştı. Helikopter irtifa kaybetmeye başlayınca da Özdemir "suya atlayın" diye bağırdı. Bu sırada, şehit olan Komiser Güçlü, "ben indiririm' dedi. Bunun üzerine Özdemir helikopterden suya atladı. Kumandayı devralan Güçlü, helikopteri suya kadar indirdi. Ancak suya çarpınca ters dönen helikopter battı. Görgü tanıkları, olayı araştıran polis yetkililerine,'Motorun sesi havada değişti. Pervane durdu. Suya düştü. Ters döndü. Batmaya başladı. Beyaz gömlekli biri çıktı. Yüzmeye başladı. Daha sonra kurtardılar' dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Müfettişler, kazadan sağ kurtulan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir'e, resmi görevli olmamasına rağmen, 9 yaşındaki Tarık Bilgen ile emniyet mensubu olmayan THY'de çalışan arkadaşı Oray Sarıçay'ı helikoptere neden aldığını soracak.

4 YOLCU KAPASİTELİ

Fransız Alouette SA318C tipi helikopter, 2 mürettebat ve 2 yolcu kapasiteli. Yolcu sayısının artmasıyla kapasitesinin aşıldığı bu nedenle de uçuş emniyetinin tehlikeye atıldığıyla ilgili teknik heyet raporu da hazırlanacağı kaydedildi. Kapasite aşılması nedeniyle helikopter ve yolcularında sigorta kapsamı dışında kaldığı öğrenildi. Sigorta şirketinin, kapasite aşıldığı için emniyete helikopter bedelini, ölenlerin yakınlarına ise sağlık bedeli olan tazminatı ödememe hakkı bulunuyor.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol