İŞTE AKP'NİN BASKIN SEÇİM TARİHİ!

Başkent'in nabzını en iyi tutan gazetecilerden Ahmet Takan, en çok konuşulan erken seçim tarihini okurlarıyla paylaştı!

07 Şubat 2018 Çarşamba 00:28

" Başkentin klasik Salı'sı kulissiz olur mu?

Genel bir toparlama ile başlarsak, konu başlıklarında bir değişiklik yok. Bir ekleme var; geçen hafta sonu gerçekleşen CHP kurultayı. Bakanlar Kurulu'nda revizyon için geri sayım yapılıyor. Geniş çaplı bir değişiklik olacağı görüşü hâkim. Sürpriz isimler konuşuluyor. AKP-MHP ittifakı; özellikle iktidar kanadında on the record konuşursanız başka off the record konuşursanız başka şeyler söylüyorlar. MHP'li mebusları, seçilebilecek en sağlam yerden listeyi garantiye alma telaşı sarmış. Dünkü grup toplantısında, Doktor Devlet Bahçeli'yi alkışlamak için yine yarış içindeydiler. "Hareketin lideri"ni öksürse alkışlayacak hale gelmişler!.. Yerlerinde oturamıyorlar. İlk fırsatta oturdukları yerden havaya zıplayıp, ok gibi fırlarcasına öne atılıp, Bahçeli'nin gözlerine saplanmak istercesine avuçlarını patlatırcasına alkış tutuyorlar. "Not alamadım, kaçırdım, ne dediydi?" diye sorsanız bu muhteremlere, ilk cümlede sınıfta kalırlar!..

CHP kurultayı, AKP'lilerin dillerinde... Azledilen Başbakana, zorla, tehditle şantajla istifa ettirilen teşkilat, belediye başkanlarına ses çıkar(a)mayan iktidar mensupları "CHP'de demokrasiyi" tartışıyor. Şaka gibi!.. Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkıp kongrede önemli bir oy olan Muharrem İnce'yi konuşuyorlar. Bir de Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi listesinin delinme meselesi. Zaten, CHP kurultayının ilk gerçekleştiği gün (Cumartesi) çok dikkatimi çekmişti. İktidara göbekten bağlı sözde haber kanalları ilk defa CHP'den muhalif bir adayın kurultay konuşmasını uzun uzun canlı yayında vermiş, AKP Genel Başkanı R. Erdoğan da o gün -her zamanki gibi canlı verilecek- konuşmasını Muharrem İnce'nin üstüne bindirmemiş, ona alan açmıştı. Bu süreç, hâlâ İnce'nin iktidar kanallarında konuşturulmasıyla devam ediyor. Muhalif bir sese söz hakkı verilmesine hiçbir itirazım yok ama en klasik tartışma programlarında bile CHP'lilere söz hakkı tanımayan bir zihniyeti de sorgulamamak da "acaba bunun arkasına ne var" diye şüphelenmemek de  mümkün değil!.. MHP'de olağanüstü kongre sürecinin nasıl engellendiği aşikârken, MYK toplantılarında karar defterinin boş sayfalarına imza atan MHP'lilerin "CHP'de demokrasi" tartışmalarında AKP'lilere eklemlenmeleri ayrı bir ironi!.. Bütün bunlar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun son aylarda gündem belirlemede, R. Erdoğan'ı peşine takmasının kuyruk acısından da, MAN Adası belgelerinden de, düzelmeyen anket yoklamalarından da, ileriki günlerde gündeme gelebilecek can yakıcı bazı konular yüzünden de olabilir. Yoksa, CHP'nin çekişmeli kurultayı da, Kılıçdaroğlu'nun delinen listesi de "hâlâ bu ülkede demokrasinin kırıntısı var", "diktatörlüğün girmediği bir alan hâlâ mevcut" diye ümitlenip çok mutlu olmamız gereken bir şey değil mi?.. Siyasi görüşlerimiz farklı farklı da olsa...

Neyse!.. Başkentin klasik Salı'sından son aktarabileceğim yeni kulis, baskın seçim tarihi ile ilgili. İktidar kulislerinde 4 Kasım 2018 tarihi ön plana çıkmaya başladı. Hatta, "kesin tarih" diyenler bile var." 





Son Güncelleme: 07.02.2018 02:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol