İŞTE AKP'NİN 2018 PLANLARI!

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, AKP'ye yakın bir kaynağının verdiği bilgi üzerine erken seçim tarihini açıkladı.

17 Eylül 2017 Pazar 22:13

Çok önemli bir değişiklik olmazsa erken seçimin 15 Temmuz 2018'de yapılacağını aktaran yazar, kaynağının "Baskın seçimi çok düşündü Erdoğan ama sonra çıkardığı yeni kanun hükmünde kararname ile bir süre devam etmeyi ve seçimleri 2018'e bırakmayı tercih etti" dediğini yazdı.

Ataklı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Ankara'da iktidara çok yakın bir haber kaynağım var biliyorsunuz. Bugüne kadar söylediği her şey doğru çıktı. Haftanın son günü aradı. “İstanbul'dayım” dedi “Anlatacaklarım var. Hem seni görmüş olurum hem de zaten anlatacaklarımı telefonda konuşmak istemiyorum” dedi.

Buluştuk. Tabi meraktayım. “Evet” dedim “Neler oluyor?” Ankaralı kaynağım “Son günlerde yazdıklarını ilgiyle okudum. Doğru saptamalar. Özellikle seçimle ilgili değerlendirmelerin çok doğru. Erdoğan AKP'nin iyi sonuç almayacağına ama başkanlık için CHP adayı ile ikinci tura kalması halinde kesin kazanacağına inanıyor, aynen yazdığın gibi” dedikten sonra devam etti: “Baskın seçimi çok düşündü Erdoğan, ama sonra çıkardığı yeni kanun hükmünde kararname ile bir süre devam etmeyi ve seçimleri 2018'e bırakmayı tercih etti.”

Kahvesinden bir yudum aldıktan sonra “15 Temmuz 2018 tarihi çok önemli. Eğer son anda bir karar değiştirmez ya da tuhaf bir olay başımıza gelmezse seçim olabilir” dedi.


Ben de “15 Temmuz tarihi tabii önemli, dinci darbe kalkışmasının yıldönümü, iyi de seçimler pazar günü yapılır, 15 Temmuz pazara mı geliyor” dedim.

Ankaralı kaynağım gevrek bir kahkaha attı; “Bazen Allah'ın lütfu olur, aç bak bakalım 2018 takvimine 15 Temmuz hangi güne geliyor?” Hemen cep telefonumdan takvime girdim, 2018 temmuza geldim, işe bakın 15 temmuz pazara geliyor.
“Peki, hangi seçim?” diye sordum. “İşte orası biraz karışık. Muhtemelen yerel seçimleri yapacak. Oradan çıkacak sonuca göre de kasımda diğer seçimi yapacak. Yanındaki danışmanlarının kafası net değil bu konuda. Bazıları hepsini aynı anda yapmak istiyor. Bazıları önce yerel sonuçlarını görmekten yana” cevabını verdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.09.2017 23:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol