İŞTE AKP'Lİ O İSİM!..

Meclis Genel Kurulu’nda devam eden anayasa değişikliği paketi görüşmeleri sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan sormuştu. Cevabı o gazete verdi!..

16 Ocak 2017 Pazartesi 11:54
İŞTE AKP'Lİ O İSİM!..

AKP ve CHP kulislerinde MİT raporunda hakkında “Gülen Cemaati üyesi” notu düşülen AKP Genel Başkan Yardımcısının, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yasin Aktay olduğu iddia edildi.

Meclis Genel Kurulu’nda devam eden anayasa değişikliği paketi görüşmeleri sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan yaptığı konuşmada, bir AKP Genel Başkan Yardımcısı’nın FETÖ’cü olduğuna ilişkin MİT’te rapor olduğunu iddia etmişti. Tezcan “MİT’te 563189 numaralı bir belgede bir AKP Genel Başkan Yardımcısı için ‘Gülen Cemaati üyesi’ notu düşülmüş durumda, bu kim?” demişti.

AKP SÖZCÜSÜ

Tezcan’ın açıklamasına AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Size dava açarız, kimse ismi açıklayın” diye tepki göstermişti. Oturumu yöneten Başkanvekili Ahmet Aydın da “Böyle iddia ve ithamlarda bulunmayalım, bulunuyorsak isim verelim” ifadesini kullanmıştı. Gelen tepkiler üzerine yeniden kürsüye gelen Tezcan, “Benim mesleğim avukatlık. Öyle ‘dava açarım’ filan, buyursun davayı açsın. Bizim özel stratejimiz yok, olamaz. MİT size bağlı, ben sıra numarasını söyledim. Buyurun siz sorun” karşılığını vermişti.

Aydınlık'ın kulis haberine göre, Tezcan’ın açıklaması sonrası Meclis hareketlendi. Özellikle AKP ve CHP kulislerinde “FETÖ’cü AKP Genel Başkan Yardımcısı’nın kim olduğu” tartışılırken AKP’nin Parti Sözcülüğünü de yapan İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ismi öne çıktı. AKP kulislerinde ilk önce 25 Ocak’ta 2014’de Rize’de yaptığı bir konuşmasında, “Paralel devlet değerlendirmesini çok gerçekçi bulmuyorum” diyen Hayati Yazıcı gündeme gelmişti. Ancak kısa bir süre şüpheler Yasin Aktay’a döndüğü öğrenildi.


MİT’te hazırlanan raporun önceden AKP yöneticilerine ulaştırılıp ulaştırılmadığı ise bilinmiyor.

YASİN AKTAY KİMDİR?

20 Şubat 1966’da Siirt’te doğdu. Öğretim Üyesi Profesör; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitede yaptı. Eylül 2012’de AKP 4. Olağan kongresinde MKYK üyesi seçildi. 2014-2015 yıllarında AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 25. Dönemde Siirt Milletvekili seçildi. Parlamentolararası Birlik Türkiye Delegasyonu Başkanlığı yaptı. Türkiye-Katar Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı. AKP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olarak görevine devam etmektedir.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol