'İSLAM'I YAŞAMIYOR, OYALANIP, DURUYORUZ'

İhsan Eliaçık, günümüz İslam dünyasının dini eğlenceye çevirdiğini ve oyalanıp, durduğunu öne sürerek, " Artık Hazreti Peygamber'in yaptığını yapmak zorundayız" dedi.

12 Şubat 2014 Çarşamba 11:34
'İSLAM'I YAŞAMIYOR, OYALANIP, DURUYORUZ'

 Bugüne kadar gelen anlayışın akıl dini olan İslam'ı eğlence ve ritüel dini haline getirdiğini, artık buna bir son verilmesi gerektiğini söyleyen Eliaçık, " Eğer eski derde deva olsaydı yıkılmazdı. Yeniyi eskide aramanın manası yok. Biz şu an Hz. Muhammed’in getirdiğini din eğlencesine çevirdik. Oyalanıp duruyoruz. Oysa yapmamız gereken Hz. Muhammed’in yaptığını yapmaktır. Hira’dan inip şehirlere dalmaktır. Çağın zulmune yani tanrısı mamon (para) ve tabusu mülkiyet olan çağın paradigmasına karşı çıkmaktır. Öncelikle model veya formül değil; heyecan, ruh ve irade lazımdır. Bu kendi modelini ve formülünü doğurur. İktisadını, edebiyatını, sanatını, kültürünü yaratır. Mehmet Akif’in dediği gibi; “Gökten gelmez hiçbir şey bütün yerden doğar. Kendi ahlakıyla bir millet ölür ya da yaşar.”

SÖYLEŞİ (TAGHRİBNEWS)
İSLAM ÖZKAN – TÜRKİYE

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.02.2014 11:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
gökay akselgil 2014-02-12 20:26:06

bu sözlere sonuna kadar katılıyorum maalesef islamı yaşamıyoruz yaşadıgımızı zannediyoruz cenneti ve allahın rızasını kazanmak için çile çekmemiz gerek yazacak çok şey var selam ve dua ile

Avatar
Mahmut Ozturk 2014-02-12 21:13:21

Peygamber hiradan indiginde, cakallari karsisina almisti. Dost dusman uc asagi bes yukari belliydi. Sizin yaniniza birikenler icinde iyi niyetlileri ayirirsak, birsuru cakal, sirtlan da var hocam bunlarin size adim attiracagina inaniyor musunuz gercekten? O sirtlanlar kullanabilecekleri her seyi kullaniyorlar ve onlardan ayrismayi da dusunuyor gibi gorunmuyorsunuz. Kafa karistirici bu isler hocam! Artik Allah diyenden korkmaya basladik.