'İSLAM'I HAÇLILARA SATTILAR...'

Türkiye'nin ilahiyat hocası Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, 'İslam'ı haçlı emperyalizme sattılar" dedi.

16 Şubat 2016 Salı 13:13
'İSLAM'I HAÇLILARA SATTILAR...'
İşte hocamızın o sözleri:

Mamon Tanrı’nın yerine parayı tercih edenlerin Tanrı’sıdır. İsaya göre, aynı anda hem Mamon’a hem Tanrı’ya kul olamazsınız. Birini tercih etmek zorundasınız.
Dincilik tarih boyunca Mamon’la Tanrı’nın yan yana geldiği her yerde mutlaka ve muhakkak Mamon’u tercih etmiştir. Ama insanları kandırırken sürekli Allah’ı öne çıkarır.
Bu ülkenin son çeyrek yüzyılda yaşayarak gördüğü en altı çizilesi, en ibret dolu gerçeklerden biri de şu oldu:
Dinden-imandan-mukaddesattan en çok söz edenler, bu değerleri fütursuz biçimde maddî çıkara, siyasete, servete tahvil eden dinci takımı olmuştur. En cilalı, en hararetli din nutukları onlardadır ama dinin temel amacı olan ahlaktan en az nasibi olanlar da onlardır.
Dinin temel düşmanları olan yalancılık, kamu hakkı talanı, iftira, insana kötülük (diri diri insan yakmak dahil) bu dinci takımın sıradan eylemleri olmuştur. Son otuz yıl boyunca ekranlar bunların rezillik ve zulümleriyle reyting rekorları kırdı.
Menfaatleri için çiğneyemeyecekleri ahlak ilkesi, çamur atmayacakları haysiyet, rencide etmeyecekleri hak söz konusu değildir. Özellikle iftira, bunların baş ibadeti, birinci dereceden siyasal sermayesidir.
Tam bu noktada, müslüman halkımızın şu Kur’ansal gerçeği aklından çıkarmamasını öneriyorum: 
Kur’an, bu ümmetin, öz Peygamberi’nin eşine zina suçu iftirası attığını bize uzun uzun anlatmaktadır. Bunu sebepsiz göremeyiz. Kur’an bu yolla bizi, Müslüman ümmetin zaaflarından birine karşı uyarmaktadır.
İftira atma zaafı, siyaset dincisi ekiplerde şaşmaz bir kişilik yapısına dönüşmüş bulunuyor. Bu kafanın ve bu çürümüşlüğün, İslam dünyasını, o arada Müslüman Türkiye’yi getirdiği yer ortadadır.
İslam Peygamberi’nin elbisesini, sakalını din yaptık ama ahlakını din yapamadık. 
İşte, temel facia noktamız budur. İslam’ın getirdiği evrensel ilkeleri din yapmak yerine, İslam’ın geldiği dönemin Arap örflerini din yaptık. 
Hz. Peygamber, kamu malını talan edenlerin cenazesine gitmezdi dediğimde, bana neler yapıldığını dünya âlem biliyor. Bu gerçeği duyurmamdan ilk ve en çok rahatsız olan, bu ülkenin beş katrilyon lirayla kotarılan Diyanet Teşkilatı oldu.
Allah ile Aldatmak kitabım, bu ibret verici serüvenin ayrıntılarını milletimizin önüne koymuştur. Daha sonra yayınlanan ‘Mâûn Suresi Böyle Buyurdu’ adlı kitabımsa halkın malını çeşitli oyunlarla talan edenlerin dinsiz-imansız lanetliler olduğunu Kur’ansal bir gerçek olarak insanlığın önüne koydu.

İSLAM’I HAÇLI EMPERYALİZME SATTILAR
İki kadeh rakı içenleri, başını, Pavlus buyruklarına uygun olarak sarıp sarmalamayanları din dışı ilan etmekten çekinmeyenler, milletin malını talan edenlere ilişkin İslamî ilkelerden tek kelimeyle söz etmediler. Edenleri de çamurlayıp etkisiz kıldılar.
Diploma törenlerinde babası, hatta dedesi yaşındaki hocasının elini sıkan kızlarımızı ‘günah işlemek’le, hatta ‘İslam’a ihanet’le suçlayabilenler, Irak sokaklarında ırzlarına geçilen 11-12 yaşlarındaki kızlı-erkekli çocukların katilleriyle aşna-fişna olmakta, onlara açık veya örtülü biçimde destek vermekte hiçbir sakınca görmediler. 
Irak’ta Müslüman çocukların ırzına geçen haçlı katilleri kınayalım diye TBMM’ye getirilen ‘kınama önergesi’ne karşı çıkanların, aynı zihniyetin uzantıları olduğunu dünya biliyor. 
Peki, Müslüman mazlumların ırzları, kanları, malları, bu kadar mı önemsiz? 
Bilenler biliyor ki, bu dinin bizzat Peygamberi, insanın kanının, ırzının, malının, haklarının, bırakın kumaşı-kılı, Beytullah’tan bile daha kutsal olduğunu dünyaya ilan etmiştir. 
Asırlarca tartışılmış küçük ayrıntıları dinin-imanın temel meselesi yaparak Müslümanları kavgaya sokmakta hepsi yekta, hepsi şeytana taş çıkartacak kadar kurnaz. Ama Müslümanların haçlılara karşı hukukunu korumak söz konusu olduğunda hepsi sus pus. Keşke sadece sus pus olsalar; hepsi Batı meddahı, hepsi haçlı destekçisi...
Eğer bu halk, böylesine çürümüş bir riyakâr zihniyete hâlâ değer veriyorsa Allah’ın gazabına uğrayıp belasını bulmaya müstahak hale gelmiş demektir. Sabredin, göreceksiniz.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.02.2016 13:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Muharrem UÇAR Almanya Kiel 2016-02-16 15:58:00

Bu yazıyı aydınlık gazetesinde de okumuştum, bu yazı bugünkülerin durumuna cukkadak oturuyor demiştim.Aynısını tekrarlıyorum cukkadak oturuyor.....

Avatar
Asuman Okumuş 2016-02-16 13:39:30

Yaşar Hocam. Rabbim yar ve yanınızda olsun. En güzele emanet olun. Tespitleriniz tastamam böyle. .Sağlıkla kalın.

Avatar
Adem Avdan 2016-02-16 13:52:46

Sayın hocam sizin sayenizde 1998 yılından beri her gece Kuran'la meşgul olmaktayım. Bu mukaddes kitabın Türkçe mealini bizlere kazandırdığınız için sonsuz teşekkürler. Sizin her zaman dediğiniz gibi gerçek din Kuran'daki İslamdadır. Keşke bilselerdi!!!!

Avatar
Sevgi rodoplu Antalya 2016-02-16 13:53:13

Yıllardır sizi kitaplarınız dan basından takip ediyordum. Şimdide facebook ta yazılarınızı okuyup müslüman aleminin ne hale geldiğini görüyor ve gelecek için kaygilaniyorum Allah sizi başımız dan eksik etmesin .ve bana hakkınızı helal etmenizi diliyorum çünkü birkaç kez korsan kitabınızi aldım emeğe saygım sonsuz ancak kitap fiyatları da malum emekli biri için. .neyse size acil şifalar diliyorum hocam..

Avatar
Süleyman Yaman 2016-02-16 14:28:07

Hoca iyimi varsınız Allah şifalar versin

Avatar
Tulay isler 2016-02-16 17:21:07

Cok tesekkurler rabbim sizi ve sizin gibileri korusun

Avatar
EROL ARDS. 2016-02-16 18:45:40

Ağzına sağlık HOCAM.

Avatar
Hamza Pehlivan 2016-02-18 21:38:44

Agzìna,diline,bilincine saglìk.Sayìn Öztürk din açìsìndan durumumuza ìsìk tutup aydìn sorumlulugunu yerine getiriyor.Kimse yarìn ben bilmiyordum bunlarì demesin özellikle dindar geçinen müslümanlar.Hocamìza saglìklì,mutlu ve güzel bir yasam diliyoruz.