'İSLAM, SERSERİ BİR HAREKET DEĞİLDİR'

İhsan Eliaçık hoca, Fransa'da dergi saldırısı ile gündeme iyice yerleşen İslam'da şiddet konusuna değindi, 'Buna batılıların İslam dünyasındaki sömürgeci işgal faaliyetleri sebep oldu' dedi.

08 Ocak 2015 Perşembe 12:10
'İSLAM, SERSERİ BİR HAREKET DEĞİLDİR'

 İşte Eliaçık hocanın Demokratik İslam Konferansı üzerine yaptığı söyleşide İslam'da şiddet konusuna yönelik o sözleri:

" Batılıların İslam dünyasındaki sömürgeci işgal faaliyetleri neden oldu. Bu işgal faaliyetlerine karşı birçok İslamcının tepki göstermesi, bu tepkiyi gösterirken de işi çığırından çıkarmaları… Yani adam önce işgalcilere karşı savaşacağım diye onların askerlerini öldürüyor. Sonra onlara destek verenleri öldürüyor, sonra sivilleri öldürüyor. Sonra kendisine muhalif düşünen herkesi işgalcilerle işbirliği yaptı diye düşünüyor. Böyle bir şiddet sarmalının içerisinde kaybolup gidiyor. Halbuki İslam’da savaşın ve barışın hükümleri vardır. Yani öldürdüğün düşmanın cesedini bile saygıyla kaldırmak zorundasın. Eğer savaşmak zorundaysan savaşın bir ahlakı vardı. Bunlar dümdüz edilmiş, hiçbiri tanınmıyor, her şey yakıp yıkan, serseri hareket dönüşüyor. Sonra da buna cihad deniliyor. Cenab-ı 'Hakk'a inanıyorsan, puslu havalarda 'hak'ın yanında dur. Kimliğin,dilin, toprağın, tarafın, mahallenin değil. Sağlam irade budur. "

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.01.2015 12:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
gallup34 2015-01-13 18:54:40

fransa daki terör eylemi̇,işid katli̇ami,yurt i̇çi̇ndeki̇ şeri̇ati savunan hoca kilikli paraseverler,r,di̇n baronlari,di̇ni̇ si̇yasete alet edenler,i̇slama bakiş açisini i̇yi̇ce deği̇şti̇rdi̇ler..oysa i̇slam bu deği̇l bu...insanlar önce kendi dini görüşlerini sorgulamalı,bu nedenle i̇nançlarin güvencesi̇ lai̇kli̇k prensi̇bi̇ne i̇yi̇ce sarilmak ülkemi̇z i̇çi̇n bi̇r kurtuluş olduğunun farkina varmali.