'İSLAM BU ŞEKİLDE KATLEDİLİYOR'

İhsan Eliaçık hoca, muhafazakar kesimlerin yıllarca iktidar olma hevesi güttüğünü ve en sonunda buna muvaffak olduğunu belirterek, " Bugün İslam yeryüzünde Suriye, Irak gibi yerlerde kafa keserek, Ankara’da saray yaptırarak katlediliyor. Gelsen ne olacak? Engel oldular, engel oldular. Geldiniz de ne oldu? Ne oluyor?" diye sordu.

26 Ocak 2015 Pazartesi 13:11
'İSLAM BU ŞEKİLDE KATLEDİLİYOR'
İşte hocanın o görüşleri:
İslam dünyasındaki şiddete batılıların etkisi, bu zaten çok konuşuluyor. Konuşulmayan konu şu: İran’da 1979 da devrim oldu da ne oldu ? Zengin ile yoksul arasın da ki uçurum şah’tan daha beter…
Türkiye’de  tek parti  iktidara geldi de ne oldu? Namaz kılanların sayısı arttı, hacca gidenlerin sayısı arttı, başörtülü olanların sayısı arttı, geçen yıl zengin ile yoksul arasında ki fark 8 kat, muhafazakar dindar iktidar zamanında…
Bak Mısır da bir süre iktidara geldi de ne oldu ? Hamas iktidara gelse, Cemaat-i İslami iktidar gelse?
IŞİD Musul’u ele geçirdi de ne yaptı? 12 maddelik da bildiri yayınladı, 2. maddesi namaz kılmayanlar kırbaçlanacak, herkes peçe ile dışarı çıkacak, sen iktidara geliyorsun kafa kesiyorsun. Öbürü iktidara geliyor Ankara’da saray yaptırıyor.
 Mesele başka bir yerde. İktidara getirmiyorlar, getirmiyorlar.. İktidara geldin de ne oldu? Devrim de yaptın tek başına iktidara da geldin.
İran’da halk devrimi ile Tükiye’de demokratik devrim ile bu halk sizi iktidara getirdi. Ne yaptınız ? En son geldiğin yere bak, saray yaptırıyorsun. Bugün İslam yeryüzünde Suriye, Irak gibi yerlerde kafa keserek, Ankara’da saray yaptırarak katlediliyor. Gelsen ne olacak? Engel oldular, engel oldular. Geldiniz de ne oldu? Ne oluyor .
Yapılan şey şu: İbn-i Teymiyye’nin Es-Siyaset’ü-Şeriyye diye bir kitabı var. Maverdi’nin el-Ahkamu’s-Sultaniyye diye bir kitabı var. Gazâlî’nin Nasihat'ül-Mülûk diye bir kitabı var. Bunları ellerine alıyorlar, demek ki İslam Devleti buymuş diyorlar ve uygulamaya kalıyorlar. Ne yazıyor orada? İbn-i Teymiyye’nin Es-Siyaset’ü-Şeriyye kitabında El-Kaide’nin, IŞİD ‘din Nusra’nın başvuru kitabıdır. Alim olarak onlar İbn-i Teymiyye’yi görürler.
Şeriata dayalı siyaset, devlet nasıl yönetilir? Namaz kılmayanı kırbaçlıyacaksın diyor. Memlûk sultanına yazılmış bir nasihat kitabıdır. Senin görevin yeryüzünde Allah’ın gölgesi olmaktır. Namaz kılamayanları takip edeceksin, ulema ihtilaf etmiştir, üç görüş var diyor; Ya kırbaçlayacaksın, ya cezaevine atacaksın ya da öldüreceksin diyor. IŞİD’ci bunu okuyor ve İslam Devleti’nin bunları yapacağını zannediyor. Ben bunlarla,  2003 yılında yazdığım Adalet Devleti kitabımda, bu kaynaklar ile bırak IŞİD’ciyi, IŞİD’cinin okuduğu kaynaklar ile yüzleştim, bunları tek tek sayfalarca anlattım, Kur’an ile karşılaştırdım, tek tek bunların yanlış olduğunu göstermeye çalıştım. Şimdi başka 3 kişi bir araya gelse, 10 kişi bir başka selefi örgüt kursa ellerine alacakları kitap bu.. Bir kasabayı ele geçirseler uygulayacakları bu, başka bir şey yok.
Bir siyaset felsefesi lazım. Devlet ne yapar, neye karışır? İslam’ın inançlarını ve ritüellerini devlet eli ile uygulatamazsınız. İnsan hakları ile ilgili olan konular ile ilgilenmek zorundasınız.
Sunni kitaplar da aynı. Ben siyasetnamelerden bahsediyorum. Uygulasa şu anda ki uygulama da aynı. Bakın muhafazakar dindar yetişmiş bir öğretmen, Doğubeyazıt’da idi , biraz eline fırsat geçse din bilgisi ahlak külür derslerine giriyor. Din kültürü ahlak bilgisi hocası dışarıdan atanmış, din bilgisi, Hz. Muhammed’in hayattı derslerine gir diye, şimdi böyle dersler konuldu ya zorunlu din dersi. Birazcık eline fırsat geçer geçmez gözüne takılan şey şu; Bu kızların başı niye açık? Bunların başını örtmesi lazım. İdare nedir? Öğrenci nasıl yetiştirilir? İnsanlara hangi dersler verilir? Bu hususta yetersiz, bu hususta kendini yetiştirmemiş.
İran şu anda, İranda ki devrimin simgesi başörtüsü, Türkiyedeki devrimin simgesi de başıaçıklık..  Onlar diyorki başını örteceksin, bunlar diyorki başını açacaksın. Şu memleketlerin halkının çektiğine bak.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.01.2015 13:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
seyid gazk 2015-01-26 16:30:35

Hadi lan yalanci satilmis Türk düşmanı önce kendinizi millete açın sizi tanisinlar acikca söyleyin ey turkiye yeni bir merkez partisi kuruyoruz islama karşı hokumete hepiniz burada buluşalım mhp chp vesaire deyin millette sizin ne pislik olduğunuzu anlasin ,

Avatar
Unal 2015-01-27 07:00:58

Ulan sende beyin yok musluman o kimsedirki elinden ve dilinden kimseye zarar gelmez senin dedigin. Olaylari senin gibi dusunen yahudi zihniyetliler yaptiriyor senin zihniyetinde olanlar hep yuz yildir caldi ne yapti bi örnek ver sadece türkiyeyi kafir yapmaya calistilarsende o zihniyetten bir seyler kaptinmi ?

Avatar
Arg michel 2015-01-27 23:49:20

daha kac nesil bu zihniyete hizmet edecek

Avatar
murat baydar 2015-01-28 03:50:56

Bence o kisinin ne demek istedigini anlayin...sonra konusun...allahin kimseye ihtiyaci yok...kurandan yüz cevirmeyin...demek ki sizler bu kandökücü canavarlarin hayranisiniz...yaziklar olsun burda akil fikir üretene...sizin gibi islam anlayisi olan insanlar saten bu dini bu duru.a getirdiler...

Avatar
Ahmet KIZILBOĞA 2015-02-07 21:06:27

Beyler lütfen kimseye hakaret amaçlı beyanda bulunmayiniz. Rabbimız hepimizi biliyor ve netiçerde hepimiz kuluz her kul da hata yapar eğer kendimize müslüman diyorsak bir birimize duâ edelim.Rabbim hakki hak olarak bizlere idrak ettirsin ve bizleri gerek islam şuuruna erdirsin.Amin.