'İNSAN HAKLARINA ANCAK ÖYLE SAHİP OLABİLİRLER'

Saray'ın fetvacısı Hayrettin Karaman "Gelecekte ümmetin tek devleti olacak; gayr-i müslimler vergi verirse insan haklarına sahip olur" dedi.

22 Ekim 2017 Pazar 23:00

Görüşleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından da takip edilen Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, "Şartlar müsait olduğunda ümmetin bir tek devleti olacak ve bütün Müslümanlar da bu devletin teb’ası olacaklardır" dedi. "Defalarca ifade ettiğimiz gibi İslam devleti yalnızca Müslümanların devleti değildir, gayr-i Müslimler de kabul ettikleri takdirde basit bir vergi ödeyerek vatandaş olabilecek" diyen Karaman, "Temel insan haklarına da sahip bulunurlar" ifadesini kullandı.

Karaman'ın skandal yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Şartlar müsait olduğunda ümmetin bir tek devleti olacak ve bütün Müslümanlar da bu devletin teb’ası olacaklardır. Defalarca ifade ettiğimiz gibi İslam devleti yalnızca Müslümanların devleti değildir, gayr-i Müslimler de kabul ettikleri takdirde basit bir vergi ödeyerek ve statülerini koruyarak bu devletin vatandaşları olur ve temel insan haklarına sahip bulunurlar. Şartlar müsait olmadığında birden fazla İslam devletinin meşru olup olmadığı tartışılmıştır. Birden fazla İslam devletinin meşruiyetinin zarurete, imkânsızlığa bağlı olduğu anlaşılmaktadır."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol