İNANILMAZ İTİRAFLAR...

NTV ve Kanal 24’ün eski yöneticisinden inanılmaz sansür itirafları…

02 Haziran 2015 Salı 12:37
İNANILMAZ İTİRAFLAR...

 Alman Haber Ajansı (dpa) Türkiye’de yaşanan son gelişmeleri ‘Türk medyasının blokajı’ başlıklı bir haberle duyururken “Seçimlerden kısa bir süre önce ülkedeki basın özgürlüğü karanlık gözüküyor. Hükümeti eleştiren medya organları baskı altında” ifadelerini kullandı.

MİT TIR’ları görüntülerine yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’ne soruşturma açılmasını Türkiye’deki medyanın durumunu çok iyi yansıttığını belirten dpa haberde “Ya içerikler sansürleniyor ya da gazetecilere dava açılıyor. Hükümet temsilcileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalin çok üstünde medyada yer alıyor'” yorumunda bulundu.

Mirjam Schmitt imzalı haberde RTÜK üyesi Ali Öztunç’un “RTÜK yayın sahiplerinin tepesinde Demokles’in kılıcı gibi sallanıyor. Bununla siyasi sistemin devamı amaçlanıyo.” ifadelerine yer veriliyor.

HER GAZETE VE TELEVİZYONDA, GÖREVİ ÇALIŞANLARI TAKİP ETMEK OLAN KİŞİLER VAR

Haberde Kanal 24 ve NTV’nin eski haber yöneticisi gazeteci Mustafa Hoş’un açıklamalarına da yer veriliyor.

Hoş, hükümet-medya ilişkilerine yönelik, “Hükümet tarafından doğrudan müdahaleyi kendim yaşadım. Her gazete ve televizyonda, görevi çalışanları takip etmek olan kişiler var. Bu durum Rusya’dan daha kötü” değerlendirmelerinde bulunuyor.

Hoş’un ifadelerine göre haber hükümetin hoşuna gitmezse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ya da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşmaları hemen yayınlanmazsa hükümetten kesin olarak bir telefon geliyor.

Yaşananların sonucunu otosansür olarak tanımlayan Hoş, “20 yıllık gazeteciyim. Durum hiç bu kadar kötü olmamıştı” diyor.

ERDOĞAN’DAN GAZETECİLERE TEHDİT

Bu arada Avusturya Haber Ajansı (APA) da Türkiye’deki tehdit içeren ifadeleri haber olarak abonelerine servis etti. ‘Erdoğan’dan gazetecilere tehdit’ ifadelerini kullanan APA, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik davalara haberde yer verdi.

EL PAIS: ERDOGAN, SİLAH GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLAYAN GAZETEYİ ‘AJANLIKLA’ SUÇLADI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MİT TIR’ları haberini yapan Cumhuriyet Gazetesi’ni canlı yayında tehdit etmesi İspanya’nın en büyük gazetesi El Pais’e haber oldu. “Erdoğan silah gönderme görüntüsünü yayınlayan bir gazeteyi ‘ajanlıkla’ suçladı” başlığını atan gazete, “Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haberi yapan gazeteciyi ‘ağır bedel ödetmekle’ tehdit etti” ifadelerini kullandı.

El Pais gazetesinin İstanbul muhabiri Andres Mourenza imzalı haberinde, “Geçtiğimiz Cuma günü, Cumhuriyet gazetesi Ankara’nın Suriyeli muhalifleri silahlandırdığını ispat edebilecek bir görüntü yayınladı” hatırlatması yapıldı.

Habere kısa süre sonra ulaşım yasağı getirildiğini ve Can Dündar’ın ifadeye çağrıldığını kaydeden El Pais, gazetecinin “casusluk” ve “terör propagandasıyla” suçlandığına dikkati çekti. Haberde, Erdoğan gibi “İslamcı” olarak tanımlanan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “TIR’ların içinde ne olduğu kimseyi ilgilendirmez” sözlerine de yer verildi.

CİHAN





Son Güncelleme: 02.06.2015 12:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol