İMAMLARA 'SUS' TALİMATI!..

Diyanet camideki 'Evet' vaazıyla ilgili soruşturma başlatırken Mehmet Görmez, cami imamlarına 'sus' talimatı verdi.

08 Şubat 2017 Çarşamba 15:54
İMAMLARA 'SUS' TALİMATI!..

İstanbul Ümraniye’deki Modoko Camii imamı Hüseyin Güleç’in cemaate referandumda ‘Evet’ oyu kullanmaları çağrısına tepkiler artarken, Diyanet İşleri Başkanlığı soruşturma başlattı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise camii imamlarına, “Kişiler arasında ihtilaf konusu olabilecek hiçbir şey, kalpler arasında ayrımcılığa yol açabilecek bir tek kelime camiiye taşınmayacak” uyarısında bulundu.

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in sorularını yanıtlayan Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Prof. Görmez, gündelik hayat içerisinde kişiler arasında ihtilaf konusu olabilecek hiçbir şeyin, kalpler arasında ayrımcılığa yol açabilecek bir tek kelimenin, cümlenin dahi hutbe, vaaz, cami, minber ve kürsülere asla taşınmaması gerektiğini ifade etti. Başkan Görmez, buna uymayan din görevlileri hakkında soruşturma açılacağını söyledi.

Cemaati 'Evet' demeye çağıran imamın vaazı ve cemaatin imama tepkisi şöyleydi:

SARIKLILARIN DİYANETLE İLGİSİ YOK

Diyanet İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde imam olduğu ileri sürülen ve referandumda ‘Evet’ oyu vereceklerini topluca açıklayan kişilerle ilgili ise Twitter’dan açıklama yaptı. Açıklamada, “‘Referandumda evet diyen imamlar’ şeklinde sosyal medyada yer alan cübbeli ve sarıklı kişilerin Başkanlığımızla bir ilgisi yoktur” denildi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol