İLKER BAŞBUĞ HAKİMİ DİNLEMEDİ

İnternet Andıcı Davası'nda Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ 5 dakika süren kısa bir savunma yaptı. Başbuğ, savunmasında 'İddianameye itibarım yoktur. Yetersizliğin komedisidir. Bana terör örgütü yöneticisi diyene şaşarım' dedi ve...

27 Mart 2012 Salı 15:01
İLKER BAŞBUĞ HAKİMİ DİNLEMEDİ

 Başbuğ, susma hakkını kullandı ve "Duruşma iyice magazinleşti, Şahin ve Cengiz'i sizler benden daha iyi biliyormusunuz" dedi. Bu sözler üzerine izleyiciler, Başbuğ'u alkışladı. Bunun ardından Mahkeme başkanı, izleyicileri uyararak, "Burada ciddi bir yargılama yapılıyor. Uyarımı dikkate almazsanız sizi dışarıya çıkarırım" diye konuştu. 

Başbuğ da "Bu mu ciddi? Çıkartın efendim çıkartın... Bunların burada dinlemesi bile ciddiyet değildir, efendim" şeklinde konuştu. Mahkeme başkanı da, "Size savunma hakkı vermek için bunları dinletiyorum" karşılığını verdi. Başbuğ ise "İsmi geçenleri de buraya çağırın o zaman" dedi. Mahkeme başkanı Özese, tekrar Şahin ve Cengiz arasında geçen telefon konuşmalarını duruşma salonunda dinletti. Bunun üzerine sanık sandalyesinden kalkan Başbuğ, duruşma salonunu terketti. Bu sırada mahkeme başkanı, "Nereye gidiyorsunuz efendim" diye seslendi. Başbuğ'un salondan çıkması üzerine duruşmaya 1 saat ara verildi.

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol