İKİNCİ KABATAŞ YALANI! BU KEZ BAKAN...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kabataş yalanına taş çıkarır bir açıklamada bulundu. Çavuşoğlu, "Hayırcı bir grup gelmiş ve orada başörtülü kızlarımızın başörtüsünü zorla çıkarmışlar. Bu insanlık mı?" dedi.

26 Mart 2017 Pazar 23:46
İKİNCİ KABATAŞ YALANI! BU KEZ BAKAN...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Işıklar Caddesi'nde, AKP Gençlik Kollarınca açılan standa saldırı olduğunu iddia ederek "Hayırcı bir grup gelmiş ve orada başörtülü kızlarımızın başörtüsünü zorla çıkarmışlar. Bu insanlık mı?" dedi.
 
Antalya Ticaret Borsası Meclis Salonu'nda yaptığı konuşma sırasında AKP Antalya İl Başkanı Rıza Sümer'in verdiği notu da okuyan Çavuşoğlu, "Işıklar Caddesi'ndeki bizim gençlik kolları standına hayırcı bir grup gelmiş ve orada başörtülü kızlarımızın başörtüsünü zorla çıkarmışlar. Bu insanlık mı? Affedersiniz hayvanlık. Sen de başka yerde stant kur. Bunların laiklik anlayışı bu" iddiasında bulundu.
 
Çavuşoğlu'nun açıklaması sosyal medyada "İkinci Kabataş yalanı" tepkisini doğururken, iddia edilen olaya ilişkin herhangi bir haber ya da bilgi olmaması ise dikkat çekti. Sosyal medyadaki bazı kullanıcılar, söz konusu habere ilişkin "AKP yine uyduruyor" yorumunda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun gündeme getirdiği başörtüsü çıkartma olayıyla ilgili açıklama yaptı.

Budak, Atatürk Caddesi üzerinde anne-kızın yürüyüşe çıktığını ve ‘evet’ standının kurulduğu yerden geçerken kadınların ‘evet’ broşürü vermek istediklerini belirterek, anne-kızın ‘Biz hayır diyeceğiz, onun için almayacağız bu broşürü’ demeleri üzerine ısrar edildiğini söyledi. Israr ve zorlama üzerine yaşlı kadının gerilmeye başladığı ve broşürü alıp, yırtıp attığını belirten Budak, şöyle dedi:

“Ondan sonra bir kadın geliyor ‘Rabia’ işareti yaparak ve burnuna da dokunarak ‘Siz 16 Nisan’dan sonra göreceksiniz, bu ülkede sizin gibilere yer yok’ diyor. Kadın da ‘Siz nasıl böyle söylersiniz’ diye bağırmaya başlıyor ve bir kadın yaşlı kadına tokat atıyor. 

Bunun üzerine kadın bağırmaya başlıyor ve bu sefer yere yatırıyorlar. Bunun şahitleri var. Kız da bu kez bağırmaya başlıyor ‘Anneme ne yapıyorsunuz’ diye. O ara arbede oluyor, itişmeler, kakışmalar, saç baş yolmalar, bu arada kavga olurken başörtü elinde kalıyor ve olay büyüyor. Ondan sonra da darp edilmiş insanlar şikayetçi oluyor. Evet standındaki erkekler de kadınlara saldırıyor. Hem suçlular hem güçlüler. Bu sefer de ‘Benim türbanlı bacımın türbanını çıkardı hayırcılar’ falan diye Dışişleri Bakanı, bu ülkenin dış politikasında bütün halkı temsil eden, milli politikamızı yurtdışında temsil eden Dışişleri bakanımızın önüne il başkanı bir bilgi notu getiriyor. Bunun üzerine konuyu enine boyuna soruşturmadan o anda konuşma yapıyor. ‘İşte bu hayırcılar böyle, bunlara insan bile demek yakışmaz, hayvan’ diyor. Şimdi misliyle tabi o lafı yedirmek lazım” dedi.

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.03.2017 00:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol