İHSAN HOCA'YA KARA PROPAGANDA!

Yandaş ve taraflı medya, karşıtlarını yalan yanlış bilgilerle hedef almakla kalmıyor artık iftiralarla sindirmeye çalışıyor. Hedef, bu Dünya'da dikili tek bir ağacı bulunmayan, gelirinin tamamına yakınını infak eden bir aydın ile bir dönem siyasete girip sonrasında kendini tamamen hayıra adayan bir işadamı..

27 Haziran 2013 Perşembe 14:38
İHSAN HOCA'YA KARA PROPAGANDA!
Yandaş medya hazırladığı haberlerde yalan ve manipülasyonu da bir kenara bıraktı artık iftiralara uzandı. Son örnek İlahiyatçı İhsan Eliaçık ve İşadamı Ahmet Kopuz ile yaşandı. Bir haber portalının toplumun ilgiyle takip ettiği ikiliyi tutarsızlık ve bir oyunun aktörleri olarak göstermesi tepki görürken Eliaçık hoca, iddialara “ Hile, entrika, yalan, iftira ne arasanız var. Bu kara bir propagandadır. Benim bu Dünya’da dikili tek bir ağacım dahi yok. Sayın Kopuz ile tek bağım da yaptığım program ve paylaştığımız fikriyattır”  sözleriyle tepki gösterdi.

Türkiye'nin özgün düşünen, toplumu doğmalarla, atadan dededen kalma hurafelerle uyutmaya çalışanlara karşı akıl ve ilim ekseninde düşünceler dile getiren herkesi hedef almaktan çekinmeyen işbirlikçi medya, işi öyle azıttı ki artık yalanı da bir kenara bırakıp iftiraya başladı. Bunun son örneği internet medyasında yaşandı.
SANKİ YOLSUZLUK YAPMIŞLAR...
Timetürk ismiyle yayın yapan bir site, ülkenin son dönemde adından sıkça bahsedilen, dine getirdiği özgün yorumlarıyla başta gençler olmak üzere toplumun pekçok kesiminde uyanış sağlayan İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık ile Karadeniz TV'nin Sahibi Ahmet Kopuz'u hedef aldı. Site, sırf Taksim Gezi Parkı'ndaki direnişe destek verdiği ve hükümete de sert eleştiriler yönelttiği için hem Eliaçık'ı hem de birlikte program yaptığı işadamı Kopuz'u sanki çok büyük bir yolsuzluğu ortaya çıkarmışcasına afişe etti.
ANTİKAPİTALİST MÜSLÜMANLARI VE HOCAYI Tİ’YE ALDILAR!
Site, Eliaçık'ın Kopuz ve Kopuz'un arkasında olduğunu iddia ettikleri siyasi ismin yani Abdullatif Şener'in taşeronu olduğunu iddia etmekle kalmadı, Eliaçık ve onun görüşündeki herkesin 'Mülk Allah'ındır ve paylaşım esastır' şeklindeki söylemlerini de 'Antikapitalist Müslümanlar'ın abisi' sözleriyle ti'ye aldı.
KOPUZ'UN SİYASİ HIRSI VARMIŞ...
Yalanın ötesine geçilen haberde iftiralar birbiri ardına sıralandı, iktidar yandaşlarının en küçük bir eleştiriye karşı dahi neler yapabilecekleri bu haberle birkez daha ortaya çıktı. Sözkonusu metinde Eliaçık'ın Akdeniz Caddesi’nde iki katlı kültür merkezinin kirası irdelendi, kiranın işadamı Ahmet Kopuz tarafından finanse edildiği, Kopuz'un da tüm bunları siyasi hırsı nedeniyle gerçekleştirdiği iddia edildi. Artık siyaseti istemediğini hemen her platformda dile getiren Kopuz'un işadamı kimliğinin de adeta görmezden gelindiği haberde işyeri sahibi olmak adeta büyük bir suçmuş, yolsuzlukmuş gibi lanse edildi.
YALAN, İFTİRA VE HATTA SUÇ BİLE İSNAT ETTİLER…
Site, Kopuz hakkındaki ağır iftiralara hiçbir belge göstermeksizin sadece kulaktan dolma, sanal ortamlardaki yerli yersiz bilgilerden yola çıkarak suç isnatları  eklemekten de kaçınmadı. Öyle ki, Kopuz'un KRT'yi eski sahibi Zihni Cinan'dan hile ile aldığını, bir zamanlar beraber yol arkadaşlığı yaptığı İlahiyatçı Profesör Yaşar Nuri Öztürk'e de eski eşini kullanarak “Aşk Skandalı” haberleri ile komplo kurduğunu ileri sürdü.
YAZIM TARİHİNE GEÇEN ‘İFTİRA HABER’…
Sitenin bu haberi, yandaş medyanın  kendi rahat ve huzurlarına çomak sokan herkesi, ister ilim adamı, ister din adamı, ister işadamı olsun hedef almakla kalmayıp, iftiralar sıralamaktan da geri kalmayacağının en somut örneği olarak yazım ve medya tarihine geçti. 

ELİAÇIK: KARA PROPAGANDA…
Öte yandan habere konu asılsız iddialara yanıt gecikmedi. İddiaların odağındaki İhsan Eliaçık, YUZDEYUZHABER'e konuştu ve haberi kara propaganda olarak niteledi. Eliaçık, " Bu tükenişin resmidir aynı zamanda. Bu yapılan kara bir propagandadan ibarettir. Sinsice, kurnazca, hile, entrika, yalan ve iftira ne arasanız var. Gerçekleri çarpıtmak, inançları sarsmak, hedef alınan kişilerin etrafında güvensizlik yaymak ve onların aleyhine bir kamuoyu oluşturmaktır. Benim KRT ile tek bağım Sayın Ahmet Kopuz ile haftanın her Cuma günü yaptığım programdır. Bu programda da dini değerlendirmelerde bulunuyor, vatandaşların sorularına yanıtlar veriyoruz. Bunun için de tek bir kuruş para almıyorum.  Sayın Kopuz bir dönem siyasetle ilgilendi ama ortaya atılan iddialar iftiradan ibarettir. Kaldı ki zaten artık herhangi bir siyasi parti mensubu ya da destekleyicisi de değildir. Bu beni de ilgilendirmez. Yalnız kendisi bizim fikriyatımızı destekleyenlerden biridir” dedi.
“BENİM BU DÜNYA’DA DİKİLİ TEK BİR AĞACIM YOK”
İşadamı Kopuz’un kendisinin verdiği tefsir derslerine katıldığını ve sözkonusu haberde iddia edildiği gibi sağ siyasi duruşa mensup bir olmadığını da belirten Eliaçık, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Kendisi sosyal demokrat geleneğe mensup biridir. Biz savunduğumuz ilkeler kapsamında evsizlere, sokak çocuklarına, Afrikalılara, darda olanlara yardımlar yapıyoruz. Sayın Kopuz da bu yardımlara katılan, Allah yolunda infak edenlerden biridir. Sadece Sayın Kopuz değil bu şekilde infak gerçekleştiren 20’ye yakın hayırsever insan var. Benim kişisel olarak para ile ilişkim sözkonusu değildir. Yaşamımı yazmış olduğum kitaplardan elde ettiğim gelirin yüzde 25 ile sürdürüyorum. Geri kalanı ise infak ediyorum. Bu dünyada dikili tek bir ağacım yok. Ne bir evim ne bir arabam. Faturalarımı, tüm zaruri ihtiyaçlarımı bu yüzde 25’lik gelirle karşılıyorum. Biz bir siyasi parti değiliz ortada bir finansör olsun. Faaliyet gösterdiğimiz İnşa Yayınları’na ait ofiste 2 katlı değil 3 katlıdır ve kiradır. Buranın kirası da yine benim kitap gelirlerimle fikriyatımıza, duruşumuza destek veren eş, dost, esnafın katkıları ile ödeniyor. Yapımını da yine onlar sağlamıştı. Kimisi kapısını kimisi boyasını kimisi de eşyasını karşılamıştı.”


“GAZETECİ NE YAZDIĞINI BİLMELİDİR…”
Yandaş medyanın hedef aldığı herkese hesapsızca saldırmasının elindekileri kaybetme korkusundan kaynaklandığını da kaydeden Eliaçık, " Gazeteci mesleğinin bilincinde olmalı ve yazdığı, söylediği her cümlenin insanlar üzerinde büyük etkiye sahip olacağını bilmelidir. Bilgi kirliliği halkı yanlış yola sürükler. Bugün için iktidar propagandasından başka birşey yapmayan medya halkın gözü olmaktan fazlasıyla uzaklaşmıştır. Gerçeği görmekten aciz, yalan ve iftiralarla karalara bürünmüş durumdadır" ifadelerini kullandı. 





 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.06.2013 17:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
KANİ TARTAR 2013-06-27 21:05:53

şahsi düşüncem ihsan eliaçık, peygamberimizin mekkeli müşriklere söylediği̇ve yaptiğinin aynisini günümüzdek yandaş akp medyasi ve başbakanin etrafindaki̇ para babalarina yapmaktadir. sapına kadar müslüman biridir.