İDDİA DOĞRUYSA GERÇEKTEN KORKUNÇ!

Hatay'da 17 Mayıs'ta 3 subayın şehit olduğu saldırının perde arkası ortaya çıktı.

22 Mayıs 2012 Salı 10:09
İDDİA DOĞRUYSA GERÇEKTEN KORKUNÇ!

 Hatay Dörtyol’da, 17 Mayıs’ta, Hatay İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım’ın şehit olduğu saldırının, içinde bir yarbay bulunan ve yönünü kaybeden zırhlı kobra aracının aranması sırasında meydana geldiği ortaya çıktı.

3 şehidin de operasyon alanında görevli olmadığı ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu’nun talimatıyla sivil kıyafetle kobranın bulunması için bölgeye gönderildiği belirlendi.
Hürriyet gazetesinin haberine göre, 15 Kasım 2011’de Mersin’de yakalanan ve Amanoslar’da PKK adına silahlı faaliyet gösteren Bayram Daimi, bölgeye gömdükleri 3 el bombasının bulunduğu yeri göstereceğini bildirdi. Bunun üzerine Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, yer gösterimi için 15 Mayıs’ta bölgede öncü temizlik yapılması talimatını verdi. Ancak savcılık teröristin 3 el bombası için cezaevinden çıkarılarak riskli bir bölgede yer göstermesi yapmasına izin vermedi. Buna rağmen Tuğgeneral Karaosmanoğlu bölgeye askerleri sevk ederek operasyonun planlanan tarihten itibaren yapılmasını istedi. 
Talimat dışı hareket ettiler
Bölgede 300 askerle operasyona çıkıldığı gün sorumluluk alanı olan Bülke Yaylası’na makam aracıyla gitmesi gereken Hatay İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Mesut Cihaner, talimat dışı hareket ederek zırhlı kobra araçla yola çıktı. Yarbay’ın bulunduğu araç ormanlık alanda yönünü kaybetti. Yaklaşık yarım saat sonra durumdan haberdar edilen Albay Başoğlu, aracın bulunması için operasyonda görevi olmayan Binbaşı Dikmen, Üsteğmen Kaya ve Teğmen Tarım’ı hemen bölgeye gönderdi. Sivil kıyafetlerle teröristlerin yoğun olarak bulunduğu bölgeye giden 3 subay, zırhlı aracı aramaya başladı. Bir süre sonra çapraz ateşe tutulan 3 subaydan Binbaşı Dikmen ve Üsteğmen Kaya ağır yaralandı. Yarası diğer iki subaya göre  daha hafif olan Teğmen Tarım ise ağaçların arasında birkaç metre yuvarlanarak bayıldı. Teröristlerle herhangi bir çatışmayla giremeden yaralanan subaylar, bölgeye gelen timler tarafından ambulanslara bindirildi. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genel komutanlığa iletilen raporda operasyona ilişkin ciddi planlama hataları yapıldığına dikkat çekilerek, subayların şehit olmasında ihmaller zincirinin bulunduğuna yer verildi. Daha önce Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı görevinde bulunan Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu’nun ismi Silvan’da 2011 yılının Temmuz ayında 13 mehmetçiğin şehit olduğu saldırıda çeşitli ihmal iddialarıyla gündeme gelmişti.

Hürriyet





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol